Patronul SC Lactate Brădet: „Sperăm ca de săptămâna viitoare să redeschidem fabrica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lactate Bradet

Marius Badea, patronul S.C. Lactate Brădet, a înaintat către Direcţia Sanitar-Verterinară Argeş şi către Direcţia de Sănătate Publică Argeş adrese în care cere instituţiilor amintite acordul pentru reluarea activităţii fabricii sale, închisă la sfârşitul lunii februarie, după scandalul lotului de 25 de kilograme de brânză cu E.Coli.

În zilele următoare vor fi preluate noi probe din fabrică, iar dacă rezultatele analizelor vor fi favorabile, de săptâmâna viitoare, S.C. Lacate Brădet ar putea produce din nou. „Reprezentanţii S.C. Lactate Brădet au depus, într-adevăr, la DSP un document referitor la intenţia de reluare a activităţii. Mâine vom transmite un răspuns în acest sens, cu precizarea că acordul pentru redeschiderea fabricii îl dă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, a declarat, pentru “Adevărul”, Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş. 

Patronul S.C. Lactate Brădet a cerut şi avizul DSVSA, care urmează să-şi trimită, din nou, inspectorii la fabrica a cărei producţie a fost oprită din 28 februarie.

„În zilele următoare vom lua probe de sanitaţie şi vedem rezultatele analizelor. Dacă Lactate Brădet va face dovada că a efectuat dezinfecţia, din punctul nostru de vedere poate începe producţia. Cât despre angajaţii cu E. Coli, competenţa este a DSP. Referitor la sursa îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, eu, personal, am precizat, chiar înainte de sosirea analizelor de la Institutul Cantacuzino, că nu există o legătură între lotul de brânză cu E. Coli şi moartea celor 3 copii, iar Institutul a confirmat acest lucru”, a declarat, miercuri, pentru “Adevărul”, directorul DSVSA Argeş, Daniel Lupu. 

“Există posibilitatea să începem activitatea fără cei trei angajaţi depistaţi cu verotoxină”

Ancheta epidemiologică desfăşurată în Argeş de la declanşarea valului de îmbolnăviri cu sindrom hemolitic uremic, care a dus la moartea a trei bebeluşi, nu a dat nici până acum un verdict în legătură cu sursa infecţiilor. Cum autorităţile nu pot face legătura între brânza infestată, copiii bolnavi şi angajaţii de la S.C. Lactate Brădet depistaţi cu tulpinile de E. coli care provoacă SHU, producătorul argeşean are toarte şansele să-şi poată redeschide fabrica.

“Noi vrem să reluăm producţia. Nu văd ce impedimente s-ar putea găsi, având în vedere că toate analizele făcute în fabrică au ieşit bine, ceea ce arată că nu aici sunt problemele. Contraprobele păstrate în fabrică din loturile de produse asupra cărora au existat suspiciuni, au arătat clar că infestarea nu s-a produs în incinta fabricii. În ceea ce-i priveşte pe salariaţi, toţi angajaţii noştri au făcut tratament, am trimis probe la Institutul Cantacuzino, aşteptăm ca în două, trei zile să sosească şi rezultatele. Există posibilitatea să începem activitatea fără cei trei angajaţi depistaţi cu verotoxină, însă, cum şi aceştia au făcut tratament, probabil că rezultatele analizelor vor fi bune. Dacă mâine DSV-ul vine să ia probe, în două zile vom avea rezultatele testelor de sanitaţie şi sperăm ca de săptămâna viitoare să redeschidem fabrica”, a declarat, pentru “Adevărul”, Marius Badea, patronul S.C. Lactate Brădet. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite