O eroare de GPS a băgat un şofer pe un drum forestier din Argeş. Omul a rămas blocat în pădure şi sunat la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a rămas blocată în punctul Brusturet. Foto: IPJ Argeş
Maşina a rămas blocată în punctul Brusturet. Foto: IPJ Argeş

Din cauza unei erori de configuraţie GPS, un şofer din Botoşani s-a trezit pe un drum forestier din Argeş. N-a mai reuşit să iasă din pădure şi a cerut ajutor.

Incidentul s-a petrecut marţi. Poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat de 58 de ani, cu privire la faptul că a fost dirijat în mod eronat de GPS, pătrunzând cu o autoutilitară pe un drum forestier din zona Rucăr Dâmbovicioara, unde a rămas blocat.

"În urma apelului au fost formate echipe de căutare de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, care au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan Rucăr, precum şi al reprezentanţilor Salvamont Argeş", precizează IPJ Argeş.

În urma căutărilor, bărbatul, din judeţul Botoşani, a fost identificat pe raza comunei Dâmbovicioara, în punctul Brusturet, pe un drum forestier. 

"Acesta nu a suferit vătămări, iar marfă transportată nu a suferit deteriorări, cel în cauză fiind îndrumat până la DN 73, în direcţia municipiului Piteşti", mai precizează IPJ Argeş.

 

Recomandări

 Pentru prevenirea accidentelor în zonele montane sau limitarea consecinţelor în cazul producerii acestora, poliţiştii recomandă:

- Interesaţi-vă cu privire la drumul pe care urmează să îl parcurgeţi. Informaţii actualizate despre situaţia traficului găsiţi pe site-ul oficial al Poliţiei Române, la secţiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - vă recomandăm să verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, înainte de a pleca la drum.

- Înainte de plecarea într-o drumeţie montană, stabiliţi traseul pe care vă propuneţi să îl parcurgeţi, anunţaţi cabanierul/membrii de familie cu privire la acesta şi la intervalul în care veţi face drumeţia.

- Asiguraţi-vă că sunteţi echipaţi adecvat (îmbrăcăminte adecvată condiţiilor climatice locale, rucsac, lanternă, trusă de prim ajutor, telefon, etc).

- Asiguraţi-vă că acumulatorul telefonului mobil este încărcat, astfel încât să puteţi avea legături în situaţii de urgenţă.

- În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană.

În caz de dificultate, apelaţi S.N.U.A.U. 112, specificând următoarele:

- datele de identificare ale persoanei care anunţă;

- ce s-a întâmplat;

- câte persoane au nevoie de ajutor;

- unde sunt persoanele aflate în dificultate;

- când s-a produs situaţia de pericol.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 Tânăr de 22 de ani, prins drogat la volan, prin Piteşti

Cum a fost convinsă Elena Ceauşescu să renunţe la transferarea unor obiecte de valoare de la Mânăstirea Argeş. „S-a pus pe uşă o etichetă: tratament otrăvitor!“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite