"Papanaşa", bucătăreasa sportivilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A gătit pentru Gabi Szabo, Ivan Patzaiachin şi Rică Răducanu

Găteşte de mai bine de 20 de ani şi spune că nu se plictiseşte niciodată. La 15 ani a pregătit  primul ei fel de mâncare pentru că părinţii se întorceau foarte târziu de la serviciu.


„ Mama termina programul seara şi pentru că îmi doream să o ajut pregăteam eu cina şi îi aşteptam cu masa pusă”, mărturiseşte Georgeta.


A realizat că pasiunea sa este arta culinară aşa că a mers la o şcoală de profil pentru specializare. La 17 ani avea primul contract de colaborare ca bucătar la un restaurant din judeţul Giurgiu.


„ Înainte de revoluţie altfel stăteau lucrurile la şcolile profesionale. Spun cu mândrie că atunci se punea mare bază pe pregătirea elevilor. Acum mulţi dintre tinerii care lucrează în domeniu nu sunt pregătiţi profesional”, spune „ Papanaşa”.


A inventat zeci de reţete


    La 19 ani, Georgeta a fost angajată la cel mai mare restaurant din municipiul Giurgiu dinainte de Revoluţie, şi a lucrat aici până a rămas însărcinată.
„ După ce am născut am rămas acasă cu cel mic, dar am continut să gătesc şi în această perioadă zeci de reţete, cele mai multe inventate de mine”, povesteşte Georgeta.


Bucătar pentru marii sportivi


    În 2003 a participat la concursul organizat pentru ocuparea unui post de bucătar la Hotelul Sportivilor care aparţine Clubului Sportiv Municipal. Punctajul maxim i-a adus Georgetei postul de bucătar şef.


„ Mi-am dorit să lucrez aici. La proba practică am pregătit ciorbă de văcuţă, cotlet de porc la cuptor şi papanaşi. De atunci mi s-a pus porecla <<papanaşa>>”, ne-a spus ea.


Măncărurile pregătite de Georgeta au impresionat chiar şi marii sportivi. Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Rică Răducanu şi campionul european la atletism Marian Oprea sunt doar câteva din numele care au testat preparatele ei originale.


Profil
Georgeta Moţan
25.09.1967
Com. Călugăreni, jud. Giurgiu
Şcoala Profesională de Alimentaţie Publică, Ploieşti
Căsătorită, 1 băiat

Întrebări
Ce feluri de mâncare vă place cel mai mult să gătiţi?
Ciorba de văcuţă, piept de pui cu miere şi lămâie şi papanaşi.


Vă place să creaţi feluri noi de mâncare?
Îmi place să mă joc cu ingredientele. E mult mai interesant să creezi în bucătărie.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite