Craiova: Conducerea Ştiinţei nu l-a uitat pe Zoli Crişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Conducerea Ştiinţei nu l-a uitat pe Zoli Crişan
Craiova: Conducerea Ştiinţei nu l-a uitat pe Zoli Crişan

Reprezentanţi ai clubului Universitatea Craiova au depus astăzi o coroană de flori la mormântul lui Zoltan Crişan, de la a cărui dispariţie s-au împlinit şase ani.

Vezi un FOTOREPORTAJ despre viaţa lui Zoltan Crişan

Coroana, formată din trandafiri albi şi albaştri, a fost dusă de vicepreşedintele Lucian Mitu şi a fost singura de la mormântul regretatului component al Craiovei Maxima. „Am vrut să-i cinstim memoria unui mare jucător al Universităţii, Zoli Crişan. Din păcate, el a cam fost uitat de suporteri, de toată lumea“, a spus Mitu.

Zoltan Crişan s-a stins din viaţă pe 14 octombrie 2003, pe un pat de spital, la doar 48 de ani, după o grea suferinţă.

image



Născut pe 3 mai 1955 la Oradea, Zoli şi-a făcut junioratul la Minerul Baia Mare şi a sosit în Bănie în 1974, debutând la Ştiinţa pe 10 august ’74, într-un meci la Cluj (1-1). În acelaşi an, în decembrie, crişan a debutat şi la echipa naţională (Israel - România 0-1), de-a lungul carierei sale adunând 304 meciuri în prima divizie (50 de goluri), 46 de selecţii la naţională (4 goluri) şi 30 de partide în cupele europene (5 goluri).

image


Zoltan Crişan şi-a trecut în palmares două titluri de campion şi patru Cupe ale României, toate cu Universitatea, echipă cu care a fost semifinalist al Cupei UEFA în sezonul 1982-1983.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite