Un nou candidat la Primăria Constanţa: „Anul 2016 poate fi anul independenţilor“. Pe ce mizează Mihai Petre în cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Independent de partide, dependent de constănţeni“ îşi motivează independentul Mihai Petre decizia de a candida la Primăria Constanţei. El a demarat campania de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii. Până la 22 aprilie, trebuie să strângă peste 3.000 semnături de susţinere a candidaturii. „Nu e mult, dar nici puţin“ - spune Mihai Petre.

„Anul 2016 poate fi anul independenţilor. Partidele au eşuat evident în reforma internă şi în oferta electorală. Fie candidează aceiaşi oameni, fie candidează oameni relativ noi, dar în spatele lor nu s-a schimbat nimic. Pentru reaşezare, scena politică are nevoie de un cutremur, adică de o prezenţă masivă la vot şi de un vot îndreptat către independenţi.

Banii în exces sau banii folosiţi prost, fără cap, pot dăuna grav sănătăţii electorale unui candidat. De-a lungul timpului am văzut grămezi de candidaţi care au sufocat oraşul cu materiale, cum se întâmplă şi azi, şi au ieşit sufocaţi de la vot. Deci, nu banii sunt cei mai importanţi.

Omul cu programul, bunul simţ, valorile şi principiile sale, echipa din jurul său (10 oameni care ştiu ce au de făcut, fac cât 100 de bezmetici îmbrăcaţi în pelerine colorate de partid). Un independent are ce nu au ceilalţi candidaţi: independenţa de partid şi de grupurile de interese nelegitime. Acestea fac cât toţii banii şi activele de militanţi ale partidelor tradiţionale, la un loc“, afirmă Mihai Petre (38 ani).

Analistul politic are experienţă variată, activând de-a lungul timpului în partide ca PDL, precum şi în Forţa Civică sau în M10. Acum a decis să renunţe la orice implicare în formaţiunile politice, considerând că statutul de independent este cel mai potrivit.

„De ce vreau să candidez? Pentru că mă doare să văd cum a ajuns oraşul şi cum şmecherii cu funcţii politice şi administrative îşi dau mâna peste omul de rând. Pentru că în ultimii 20 de ani am dobândit experienţa administrativă şi politică necesare unei bune guvernări locale. Pentru că vreau să pun tot ce am mai bun şi tot ce ştiu să fac în slujba constănţenilor.

Candidez ca independent pentru că partidele, unele mai mari, altele mai mici, unele mai noi, altele mai vechi, au dezamăgit. Ce vreau să fac? Pe scurt, să iau Constanţa din mâinile grupurilor de interese transpartinice şi s-o redau constănţenilor, să opresc căderea liberă a municipiului şi să-l readuc în top trei oraşe româneşti, să transform dezamăgirea faţă de felul cum arată oraşul în mândria de a fi constănţean. Tot ceea ce vreau să fac este integrat în programul Restart Constanţa, făcut public la începutul acestui an“, spune Mihai Petre.

Mihai Petre este de profesie economist, fiind absolvent al Universităţii Ovidius Constanţa (Facultatea de ştiinţe economice - licenţă şi masterat), precum şi al Şcolii doctorale de ştiinţe umaniste (domeniul istorie) din cadrul aceleiaşi Universităţi. A activat ca: jurnalist în perioada 1995-1999 (Radio Costineşti Constanţa, Radio Pro FM Costineşti, Radio Contact Constanţa, Radio Uniplus Constanţa, cotidianul Observator de Constanţa); purtător de cuvânt al Prefecturii judeţului Constanţa în perioada 1998-1999; purtător de cuvânt al Consiliului judeţean Constanţa în perioada 1999-2004; preşedinte al Sindicatului din Administraţia Publică Locală în perioada 2003-2004; şef de cabinet parlamentar în perioada 2005-2008; consilier al directorului general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa în anul 2009; director coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa în anul 2010; consilier judeţean în mandatul 2008-2012; activităţi de consultanţă în comunicare, relaţii publice, analiza politica si dezvoltare administrativă.

Ca activitate politică relevantă, CV-ul lui Mihai Petre conţine: multiple funcţii de conducere în PDL Constanţa în perioada 2003-2012 (vicepreşedinte al Biroului Municipal Constanţa, secretar executiv şi purtător de cuvânt al Biroului Permanent Judeţean, secretar general adjunct al Biroului Permanent Judeţean şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret), preşedinte al Organizaţiei Municipale a Partidului Forţa Civică în anul 2013, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului M10 în anul 2015.

Pe aceeaşi temă:

Marea dezbinare de la vot. Dobrogea versus Dobrogea sau cum reuşeşte regiunea să intrige de fiecare dată la urne

Fundaţia lui Victor Ponta şi culisele unei iniţiative civice. Ce urmăreşte, de fapt, politicianul devenit invizibil în PSD

Efectul Legii antilegionare la Constanţa: „Numele lui Petre Ţuţea, dat unei străzi“

Top 10 minciuni ale lui Radu Mazăre. Opoziţia enumeră promisiunile nerealizate ale primarului Constanţei

Motivele pentru care Mazăre trebuie să plece de la Primăria Constanţa, enumerate de Opoziţie


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite