Adolescentul ucrainean îndrăgostit de România: munceşte ca grădinar şi vrea să devină campion la K1

0
0
Mihail Burgoci visează să devină antrenor de K1  Foto: Valentin Trufaşu
Mihail Burgoci visează să devină antrenor de K1  Foto: Valentin Trufaşu

Mihail Burgoci (18 ani), din Ucraina, a decis să vină în România, la Galaţi, şi să urmeze un an pregătitor de Limba Română, pentru a putea da ulterior examen la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Mihail Burgoci s-a îndrăgostit de România şi a decis să se stabilească aici după ce va obţine cetăţenia română. Tânărul provine din satul Plavnii (Ucraina), unde locuitorii vorbesc cu preponderenţă limba română.

A venit în România în noiembrie 2015 şi s-a angajat ca grădinar, pentru că banii primiţi de la părinţi nu îi ajung să se întreţină la facultate, dar şi pentru a putea practica K1, un sport de contact de care este extrem de pasionat.

”Un prieten mă recomandă pentru diverse joburi part time. În prezent, muncesc ca grădinar şi îmi place”, ne-a declarat Mihail Burgoci.

Dovada talentului său este că în doar şase luni de când a venit la Galaţi a reuşit să devină vicecampion naţional la K1. A practicat ani de zile boxul, dar, paradoxal, nu îi place Vitali Klitschko, campion mondial la box la categoria grea şi o adevărată legendă în Ucraina.

Îi place ţara, dar preferă ucrainencele

Adolescentul ucrainean a practicat boxul de la 15 ani, dar visează acum să devină antrenor de K1. ”Îmi plac sporturile de contact. Totul ţine de ce vezi la aceste sporturi şi cum le practici”, explică Mihail Burgoci.

Tânărul se antrenează la sala de forţă din campusul studenţesc  din Galaţi şi la o altă sală unde se practică K1. Se gândeşte deja să se stabilească în România şi recunoaşte fără ocolişuri că îi place mult mai mult ţara noastră decât Ucraina. Când vine însă vorba de fete, lucrurile se schimbă.

”Ucrainencele sunt mai pe gustul meu. Nu pot spune de ce, doar că asta simt”, ne spune râzând Mihai, Burgoci.

La 18 ani nu mai are timp să iasă în oraş

În prezent, tânărul urmează un an pregătitor de Limba Română în cadrul Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos”, condiţie esenţială pentru a se putea înscrie ulterior la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi a deveni apoi antrenor.

Deşi are doar 18 ani, nu prea are timp liber. Între cursuri, antrenamente şi munca de grădinar, nu prea îşi permite să iasă în oraş, ca alţi adolescenţi de vârsta lui. Aşa se face că la jumătate de an de când locuieşte în Galaţi nu prea ştie nici măcar unde este Faleza Dunării.

”Cred că ştiu pe unde e. Am fost de vreo două ori”, îşi aminteşte zâmbind Mihail Burgoci.

Ştie ce vrea de la viaţă, chiar dacă abia de acum se loveşte de greutăţile ei. Îi plac dascălii gălăţeni, pe care nu îi consideră exigenţi, ci potriviţi pentru ai oferi suficientă experienţă vizavi de încercările de care se va lovi în viitorul apropiat.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite