Protest la TIFF faţă de decizia Curţii Constituţionale: „S-a strâns lume să discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucureşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva zeci de oameni discutau despre decizia Curţii Constotuţionale. FOTO: Tudor Giurgiu
Câteva zeci de oameni discutau despre decizia Curţii Constotuţionale. FOTO: Tudor Giurgiu

Câteva zeci de persoane au protestat, miercuri seara, faţă de decizia Curţii Constituţionale în spaţiul amenajat de TIFF în Piaţa Unirii pentru proiecţiile în aer liber. „S-a strâns lume să discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucureşti. #deceei”, a postat, aseară, preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, pe pagina sa de Facebook.

„La TIFF sunt filme bune de obicei. In seara asta, s-a strins lume sa discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucuresti. #deceei”, a postat, aseară, preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu pe pagina sa de Facebook. Mesajul este însoţit de o poză în care se pot observa câteva zeci de persoane cu pancarte şi steaguri. 

De ce ei?

Tudor Giurgiu  a regizat filmul „De ce eu” despre drama procurorului Panait – o victimă a sistemului de justiţie a anilor 2000. Într-o postare pe Facebook de anul trecut, regizorul a criticat dur reforma propusă de Tudose:

„N-aş fi crezut că justiţia anilor 2000-2002, pe care o puteţi vedea (aşa cum m-am priceput) în De ce eu?, are şanse să reînvie în România 2017-2020. Nişte domni vor sa reînvie un sistem prost şi care funcţiona la comandă politică.

 Pe atunci, Inspecţia Judiciară era folosita strict de către Ministru pentru a decapita pe cine nu era conform cu "ce se doreşte". Te potoleau imediat. Aveai alte păreri (vezi secvenţele din film)? Să vină Inspecţia peste procuror, să-l aducem la ordine. Azi, inspecţia judiciară e un organism independent, după ce a fost sub CSM. Faptul că Procurorul Şef va putea infirma un act al procurorului din subordine nu numai pe temeiuri de legalitate, dar şi pe fond, ne trimite tot în anii ăia, când puterea procurorilor-şefi era foarte mare. Din nou, revedeţi "De ce eu? (...)

 „Am mai citit că la Parchetul General se vrea constituită o direcţie specială pentru infracţiunile comise de magistraţi. Cum ar veni, "Biroul de Anchete Speciale" din anii 2000, unde lucra Panait btw. Dar de ce să mai înfiinţăm aşa ceva când ai un DNA care funcţionează foarte bine? Şi care se ocupă şi de magistraţi. Iar chestia cea mai comică e cu eliminarea Preşedintelui din circuitul de numire a şefilor de la DNA, DIICOT şi MP. Adică, vrem depolitizare, dar lăsam pe cei din CSM să hotarască doar din cei propuşi de Ministrul Justiţiei?”

Protest pe Memorandumului

Tot miercuri seara, în jurul orei 18.00, la Monumentul Memorandiştilor, câteva zeci de oameni au protestat faţă de decizia Curţii Constituţionale, după ce instituţia a admis sesizarea ministrului Justiţiei Tudorel Toader privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Oamenii adunaţi în centrul Clujului care scandează ”PSD, nu uita, CCR nu-i curtea ta!” şi ”Dragnea şi Tudorel sunteţi statul paralel!”.

Citeşte şi

FOTO VIDEO Circa 80 de oameni protestează la la Cluj, după decizia CCR legată de revocarea lui Kovesi. ”PSD, nu uita, CCR nu-i curtea ta!”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite