Ce propuneri au rectorii din Uniunea Universităţilor Clujene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UBB  FOTO Adevărul
UBB  FOTO Adevărul

Rectorii universităţilor din Cluj-Napoca s-au întâlnit săptămâna aceasta şi au stabilit să fie înfiinţată o bursă a Uniunii Universităţilor Clujene, dar şi organizarea unei festivităţi comune de deschidere a anului universitar a tuturor instituţiilor de învăţământ superior din inima Ardealului.

Înfiinţarea unei burse a Uniunii Universităţilor Clujene (UUC), organizarea unei conferinţe anuale care să se desfăşoare sub egida UUC, organizarea unei festivităţi comune de deschidere a anului universitar pentru toate universităţile de stat din Cluj-Napoca, respectiv iniţierea unei colaborări a UUC cu Clubul Foştilor Rectori, singura organizaţie de acest fel din ţară. Toate acestea sunt concluziile la care au ajuns rectorii universităţilor din Cluj-Napoca în urma unei întâlnirii de joi, 9 iunie, desfăşurate la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

La întrunire au participat: rectorul UTCN, Vasile Ţopa (care este şi preşedintele UUC), rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, rectorul UMF, Alexandru Irimie, rectorul USAMV, Cornel Cătoi, rectorul Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, Vasile Jucan, rectorul Universităţii de Artă şi Design, Radu Moraru.

Uniunea Universităţilor Clujene s-a înfiinţat la Cluj-Napoca la 28 aprilie 1999, din această organizaţie făcând parte cele şase universităţi de stat din oraş: Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu-Haţieganu”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Academia de Muzică “Gheorghe Dima” şi Academia de Artă şi Design “Ion Andreescu”. UUC este condusă de Consiliul Rectorilor format din rectorii celor 6 universităţi din uniune, care se reuneşte în şedinţe de patru ori pe an.

UUC este o  asociere cu personalitate juridică având ca scop declarat cooperarea interuniversitară în plan academic, ştiinţific şi administativ, stabilirea de relaţii internaţionale cu alte comunităţi universitare şi organizarea de manifestări comune pe plan ştiinţific, cultural, sportiv, artistic şi editorial.
 

Mai puteţi citi:

Tot ce trebuie să ştii despre admiterea la cea mai mare universitate din ţară. Cât contează BAC-ul la Universitatea „Babeş-Bolyai“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite