O zebră superbă, noua atracţie la ZOO Călăraşi. Ce alte animale puteţi admira

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zebra, una dintre atracţiile ZOO Călăraşi FOTO Facebook/Complexul de Agrement ZOO Călăraşi
Zebra, una dintre atracţiile ZOO Călăraşi FOTO Facebook/Complexul de Agrement ZOO Călăraşi

Noi atracţii, la ZOO Călăraşi. Începând de duminică, 10 aprilie, Complexul Agrement şi-a mărit efectivul de animale cu patru exemplare noi.

Astfel, pentru prima dată puteţi admira la Grădina Zoologică din Călăraşi frumoasa zebră şi jucăuşii canguri pitici, precum şi noua femelă alpaca. 

Conducerea Zoo a anunţat că îi aşteaptă pe vizitatori în număr mare, de marţi până duminică, între orele 9.30 şi 19.00, să treacă pragul Complexului de Agrement.

„Zebrele sunt ecvidee, au un auz şi o vedere excelentă şi se pot deplasa cu o viteză de până la 56 kilometri pe oră. 

Dungile, pe lângă aspectul estetic minunat, au şi un rol practic. Acestea servesc ca o modalitate de protecţie împotriva prădătorilor. Astfel, când zebrele sunt în grupuri, iar un animal prădător le dă târcoale, acestea încep să alerge grupate, dungile creând un efect de iluzie optică care face aproape imposibilă urmărirea de către un prădător a unui singur animal din grupul respectiv. 

În plus, ca o curiozitate: ştiaţi că nu există două zebre cu acelaşi format al dungilor? Fiecare este unică în felul ei“, spun zoologii.

Primul viţel din familia de vaci scoţiene

În urmă cu câteva zile, primul viţel din familia de vaci scoţiene a venit pe lume la Grădina Zoologică din Călăraşi. 

"Avem plăcerea să vă prezentăm juniorul nostru din familia de vaci scoţiene. Este primul viţel din această specie fătat în cadrul Complexului de Agrement Călăraşi. Vă invitam să ne călcaţi pragul şi să îl vizitaţi cu mic, cu mare. Vă aşteptăm cu mare drag!", au anunţat reprezentanţii Complexului de Agrement ZOO Călăraşi.

Vacile originare din Scoţia, o rasă neobişnuită de bovine, adoră frigul şi rezistă fără probleme la zăpadă până la genunchi şi la -15 grade Celsius. 

Pe timp de vară, vacile caută răcoarea datorii scutului de blană pe care îl au. Cele două straturi de blană, care le şi dau aspectul neobişnuit, le ajută să reziste la temperaturi scăzute. Datorită blănii lungi, vacile aduc cu iacii sau chiar bizonii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski: „Au început un război la scară largă şi se comportă de parcă noi suntem de vină“. Bilanţ nou la Kramatorsk: 57 de morţi

 

Există o ameninţare privind un alt atac rusesc asupra Kievului? Opiniile experţilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite