Soluţie pentru criza locurilor din creşele braşovene: transformarea vechilor centrale termice în spaţii cu această destinaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cresa scaparici reportaj adevarul

Conform datelor statistice oficiale, populaţia Braşovului este într-o continuă creştere, însă acest lucru crează o serie de neajunsuri şi în ceea ce priveşte sistemul educaţional.

De exemplu, în ultimii ani, tot mai mulţi părinţi nu îşi pot înscrie copilul la creşă, ţinând cont că ultima suplimentare de locuri a avut loc în 2013, când s-a deschis noua creşă amenajată pe strada Carierei.

În prezent, cele 8 creşe oferă 805 locuri, iar numărul de cereri depuse trece bine de o mie, după cum a precizat viceprimarul Braşovului Mihai Costel. Pe lista de investiţii a municipiului este inclusă construcţia a două creşe care vor oferi în total 140 de locuri, însă problema nu va fi rezolvată în totalitate. 

Începe inventarul punctelor termice

Acesta a precizat că o soluţie este transformarea unor fost puncte sau centrale termice din cartiere în astfel de unităţi. „Astăzi, împreună cu reprezentanţii Serviciului de Administrare a Creşelor vom face o evaluare a tuturor acestor clădiri care nu mai sunt utilizate şi nici nu vor mai fi necesare pe viitor pentru funcţionarea sistemului de termoficare. Trebuie să vedem care dintre acestea se pretează atât din punct de vedere al accesibilităţii, cât şi în ceea ce priveşte amenajarea pentru a deveni creşe, deoarece trebuie respectate anumite normative”, a explicat Mihai Costel.

Un prim punct termic va fi transformat în centru comunitar

De asemenea, Primăria Braşov are în plan amenajarea în fiecare cartier a unor centre comunitare destinate consilierii familiilor cu copii aflate în situaţii de risc. Primul astfel de centru de zi a fost deschis în anul 2012 pe strada Venus, în cartierul Astra, iar, după cum a precizat viceprimarul Mihai Costel, anul acesta vor începe demersurile în vederea deschiderii unui nou astfel de centru în zona Gării, pe strada Dobrogei, tot într-un fost punct termic. „Clădirea a fost dată în administrare Direcţiei de Servicii Sociale care se va ocupa de înfiinţarea acestui centru, unde familiile care au nevoie de sprijin vor fi ajutate prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare  pentru părinţii lor”, a precizat viceprimarul.

Citeşte şi:

O nouă creşă în Braşov, cu ajutor financiar din fonduri europene. Finanţarea se ridică la 2,8 milioane de lei

Creşă nouă în cartierul Astra

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite