Salatele, vedetele primăverii. Cum puteţi găti un preparat delicios în cinci minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salata este soluţia simplă pentru o masă sănătoasă, gustoasă şi preparată rapid. Este ideală după festinul de Paşte.

Cu toţii am gustat de Paşte preparate mai grele, de la sarmale, la friptură sau borş de miel şi multe alte bunătăţi. Salatele pot fi o soluţie simplă pentru a mânca mai uşor. „După Paşte cu toţii avem prin frigider ouă fierte. Dacă v-aţi săturat să le consumaţi ca atare puteţi face o salată bulgărească rapid. Tăiaţi oul în două şi apoi feliuţe. Adăugaţi puţină şuncă slabă cubuleţe, castraveţi felii, roşii şi puţină brânză feta sau telemea de oaie, rasă sau cubuţele. Dregeţi cu puţin ulei de măsline, oţet sau lămâie şi puneţi puţin oregano. Veţi avea un preparat delicios, care poate înlocui o masă“, spune bucătarul Marian Codrin.

Dacă v-a rămas şi friptură şi v-aţi săturat de carne cu garnitură, o puteţi tranforma în salată. „De obicei în salată se foloseşte carne de pui, dar puteţi folosi şi porc dacă aveţi friptură rămasă de la Paşte. Mielul nu prea merge în salată. Tăiaţi carnea cubuleţe, adăugaţi salată verde, puţin porumb şi dregeţi totul cu iaurt, usturoi şi ulei de măsline. Se poate servi direct aşa sau cu puţină pâine prăjită“, mai spune specialistul.

image

Salate clasice, dar delicioase

Dacă v-aţi săturat de carne sau brânză puteţi alege salatele clasice, care sunt foarte bune şi uşoare. „Salata tradiţională cu roşii, castraveţi, ridichi, salată şi ceapă verde este mereu o alternativă. Pentru a fi mai săţioasă puteţi adăuga crutoane de pâine prăjită, dar în acest caz este recomandat să o dregeţi cu lămâie şi nu cu oţet. Puteţi pune şi iaurt dacă vă place. O altă salată delicioasă, mai ales pentru persoanele care nu tolerează bine crudităţile, mai ales castraveţii şi ridichile, se poate face din dovlecei cruzi tăiaţi felii şi salată verde. Este foarte bună şi simplu de făcut. Şi salata orientală poate înlocui cu succes o masă. Fierbeţi cartofi, pe care îi tăiaţi cubuleţe, adăugaţi ouă fierte, castraveţi, măsline, ulei şi oţet şi veţi avea o salată delicioasă. Eu prefer să o fac fără ceapă, dar pentru cei care doresc se poate pune. Salata de crudităţi făcută din morcov, ţelină şi măr, toate rase pe răzătoare, este foarte bună. Poate fi dreasă cu puţin iaurt gras şi verdeţuri şi se poate servi cu crutoane“, mai spune bucătarul.

Tonul este unul dintre cele mai folosite ingrediente la salată. Este sănătos, dar şi gustos. „Tonul se poate folosi la salata clasică cu roşii şi salată verde, asezonată cu puţin usturoi, lămâie şi ulei de măsline. Mie îmi place însă foarte mult o salată cu ton, care este mai puţin preparată la noi. Pe lângă ton, se pune porumb şi se face un sos din iaurt, usturoi şi oregano, care se adaugă peste. Se serveşte cu lipie şi este foarte bună la gust“, mai spune specialistul.

               

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite