România membră în organizaţia elitelor din bucătăria internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost acceptată ca şi ţară membră în cadrul Congresului anual al Escoffier Internaţional, cea mai puternică organizaţie gastronomic din lume.

În cadrul şedinţei Consiliului Magistral, Secretarul General Bernard Jaunet împreună cu Preşedintele Internaţional, Jean-Pierre Biffi, au învestit următorul Consiliu Director: Radu Zărnescu în calitate de Preşedinte al Escoffier România, Dr. Iulia Drăguţ în calitate de Secretar General şi Ovidiu Cheabac în calitate de Trezorier.

Discuţiile privitoare la admiterea României în această organizaţie internaţională au debutat în noiembrie 2017, în cadrul Summit-ului Mondial al Bucatarilor de la Monte Carlo cu ocazia dezbaterilor dintre Euro-Toques şi Disciples of Escoffier privind viitoarele proiecte comune care vor fi implementate în ţara noastră împreună cu maeştrii francezi.

Preşedintele de Onoare Michel Escoffier, nepotul celebrului Auguste Escoffier (părintele mondial al gastronomiei), a purtat a doua discuţie cu reprezentanţii României, respectiv cu Radu Zărnescu şi Dr. Iulia Drăguţ.

În cadrul discursului ei, Iulia Drăguţ a invitat mai multe asociaţii Escoffier Internaţional în cadrul proiectelor care vor fi demarate în perioada 2018 - 2020 la Sibiu şi Braşov. „O ştire foarte bună este implicarea Escoffier Internaţional in Programul Institutului Naţional de Gastronomie România de la Sibiu prin dezvoltarea unor acţiuni comune pentru tineret care sunt o prioritate pentru noi. Ideologia obiectivelor Escoffier Internaţional plasează bucătării între limita profesională superioară (competiţii, şcolarizare, profesionalism) şi nevoia de acţiuni social-caritabile pentru societate! Aceste obiective sunt similare cu cele ale organizaţiilor noastre, A.C.E.E.A. şi Euro-Toques România. Alinierea la organismele de interes mondial: Worldchefs, Euro-Toques, Escoffier Internaţional va ajuta dezvoltarea gastronomiei româneşti, asezandu-ne la aceeaşi masă, cea a respectului faţa de materia prima, aprecierea produsului local, valorizarea şi valorificarea patrimoniului naţional, la fel cu ţările care au tradiţie culinară. Datorită eforturilor întreprinse de-a lungul anilor de către A.C.E.E.A. şi Euro-Toques ne bucurăm de privilegiul de a fi consideraţi şi recunoscuţi, România se află pe harta gastronomică a lumii“, a declarat Iulia Drăguţ.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite