Mielul este un produs de lux pentru masa de Paşte. Atenţie de cumpăraţi
0Rafturile supermarketurilor sunt pline cu miei, dar şi în pieţe încep să apară producătorii. Mielul costă însă destul de mult.
Conform ofertelor supermarketurilor, cel mai bun preţ la carnea de miel este la Lidl, unde sfertul anterior din miel (pulpa din spate) costă 19,99 lei. La Real, carcasa de miel se vinde cu 27,9 lei, iar cotletul cu 31,99 lei. La Carrefour însă, carcasa de miel se are un preţ de 29,49 lei, iar partea anterioară, 26,99 lei. Billa are în ofertă la preţul de 27, 49 de lei diferite părţi din miel, inclusiv carcasa. În pieţe mielul se vinde cu preţuri între 23 şi 25 de lei, dar există posibilităţi de negociere cu ciobanii.
Atenţie mare la ce cumpăraţi
Carnea de miel trebuie aleasă cu grijă. Dacă carnea este prea roşie înseamnă că mielul nu este tânăr. Cel mai bun miel este cel care depăşeşte 10 kilograme. Dacă este prea mic se digeră greu.
Marca de sănătate aplicată pe carnea verificată este o ştampilă de formă rotundă, pe care scrie: sus - „ROMÂNIA”; în centru - indicativul judeţului, numărul de autorizare al unităţii; numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unităţii; jos „CONTROLAT SANITAR-VETERINAR”. Dacă mielul provine din UE, ştampila este ovală.