Braşovul stinge luminile de Ziua Pământului

Braşovul stinge
luminile de Ziua Pământului

Luminile se vor stinge sâmbătă la Braşov. FOTOArhivă

Braşovul se alătură, şi în acest an, celor peste 7.000 de oraşe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour - cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, prin oprirea luminilor timp de o oră.

Şi în acest an iluminatul public va fi oprit în tot centrul vechi al oraşului. Astfel, în data de 25 martie, în intervalul orar 20.30 - 21.30, iluminatul public va fi oprit pe următoarele străzi: Mureşenilor, Republicii, Eroilor, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Sf. Ioan, Michael Weiss, Postăvarului, Politehnicii şi Diaconu Coresi. De asemenea, luminile vor fi stinse în Piaţa Sfatului şi în Piaţa Enescu, în zona Rectorat, precum şi zona clădiri Primăriei Braşov, a Poştei şi Parcul Titulescu.

„Pentru al nouălea an consecutiv, Primăria Municipiului Braşov va fi alături de WWF România şi de toţi cei care vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la responsabilitatea pe care o avem, fiecare dintre noi,  faţă de planeta noastră şi faţă de copiii noştri. Sper ca exemplul Municipalităţii să fie preluat în fiecare casă din Braşov“, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru

 În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009. La prima ediţie Earth Hour au participat 9 oraşe, printre care şi Braşovul. Ulterior, tot mai multe oraşe s-au adăugat acestei iniţiative, astfel că, în 2016˛54  de localităţi au participat la acest eveniment. În România, Earth Hour este organizat de WWF (World Wide Fund for Nature), organizaţia care a iniţiat şi care a sprijinit organizarea acestui eveniment, începând cu 2007.

                          

 

citeste totul despre: