Hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov riscă să fie demolat. Ioan Neculaie a pierdut procesul prin care Ioan Olaru îl acuza de tulburare de posesie
0Magistraţii Judecătoriei Braşov au decis că Ioan Neculaie trebuie să îi restituie omului de afaceri Ioan Olaru terenul aşa cum era el în 2005. Asta înseamnă că Sala Nato a Hotelului Piatra Mare ar putea fi demolată.
UPDATE17.22. Ioan Olaru spune că nu doreşte despăgubiri şi vrea ca Neculaie să demoleze construcţiile ilegale.„Chiar dacă sentinţa nu este definitivă, aştept până când voi câştiga. Am aşteptat până acum nouă ani, pot să mai aştept. Poate să vină acum cu zece milioane de euro despăgubire, că nu-l las. Să dărâme ce a cosntruit ilegal“, ne-a declarat Ioan Olaru.
Sentinţa Judecătoriei Braşov poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. Practic, Ioan Neculaie a fost acuzat că a folosit ilegal un teren care aparţinea firmei Oligopol, deţinută de omul de afaceri Ioan Olaru. Neculaie a folosit acest teren pentru a extinde complexul Piatra Mare din Poiana Braşov. Dacă sentinţa va fi menţinută şi la următoare cale de atac, Ioan Neculaie ar putea fi obligat să demoleze Sala Nato şi piscina hotelului Piatra Mare. Ioan Neculaie nu a fost găsit pentru a-şi exprima punctul de vedere.
Magistraţii au decis: „Admite cererea principală, formulată în dosarul nr. 203/197/2005, astfel cum a fost precizată în dosarul nr. 203/197/2005 *, de reclamanta SC OLOGOPOL SRL, în contradictoriu cu pârâta SC PRESCON PIATRA MARE SA. Obligă pârâta să lase reclamantei în deplină proprietate şi posesie imobilul situat în Braşov- Poiana Braşov, înscris în CF nr. 32957, nr.top. 14240/1/4/1/1, 14240/1/4/2/2, teren în suprafaţă de 277,74 mp., astfel cum a fost identificat în raportul de expertiză nr. 200383 întocmit de expertul Fazakas. Obligă pârâta să readucă imobilul teren mai sus descris, cotropit, la starea iniţială - liber de construcţii, prin demolarea supraedificatelor şi înlăturarea lor, iar în caz contrar, autorizează reclamanta să readucă terenul la starea iniţială- liber de construcţii, respectiv la demolare, pe cheltuiala pârâtei“.
Ioan Neculaie a fost şi judecat penal pentru tulburare de posesie. Procesul a fost unul record cu 80 de termene de judecată. 4 trimiteri spre rejudecare şi 10 ani de judecată. În final infracţiunea de tulburare de posesie s-a prescris. În luna aprilie a acestui an Curtea de Apel Braşov l-a achitat pe Ioan Neculaie.
Ioan Olaru, patronul firmei Oligopol a declarat atunci că va merge chiar şi la CEDO pentru a-şi face dreptate deoarece s-a săturat de amânări.
„Le voi cere 5 milioane de euro daune morale, pentru că nu am beneficiat de un proces echitabil, într-un termen rezonabil. Voi cere şi daune civile, pentru că eu am plătit impozit pe teren şi nu am beneficiat de el, iar alţii au făcut profit“, a delcarat atunci Ioan Olaru.