CJ Brăila, fără activitate din 2013. Nu mai există rapoarte de activitate din 2013, iar în 2014 un singur consilier judeţean a avut activitate
0În era internetului şi documentarea pe „google”, instituţia Consiliului Judeţean Brăila neglijează complet site-ul pe care îl administrează. Dacă un cetăţean vrea să afle ce activitate au avut cei pe care i-a votat, va trebui sa întrebe personal aleşii, sau să depună o cerere în acest sens la CJ Brăila, pentru că pe site activitatea comisiilor, membrilor sau conducerii, nu mai exista din 2013.
Site-ul Consiliului Judeţean Brăila este „în paragină”. În afară de ordinea de zi a şedinţelor sau procesele verbale, nu se mai afişează nimic din 2013. Am intrat pe site-ul Consiliului Judeţean Brăila pentru a vedea care este activitatea Consilierilor Judeţeni care reprezintă cetăţenii Brăilei. Am vrut să citesc propunerile lor, ce au făcut mai exact pentru cetăţenii Brăilei. Nu mică mi-a fost mirarea, atunci când am observat că activitatea consilierilor judeţeni, pe site, nu există. După postările administratorului site-ului putem spune că, instituţia Consiliului Judeţean Brăila nu are activitate din 2013.
Rapoarte activitate conducere, până în 2013
Rapoartele de activitate ale conducerii încep a fi afişate din anul 2006. Primul reprezentant al Consiliului Judeţean care a depus raportul, a fost chiar preşedinte CJ arestat, Gheorghe Bunea Stancu, în care îşi explica activitatea pe anul 2005. „Anul trecut a reprezentat, pentru administratia publica locala, un an plin de eforturi si rezultate care trebuie continuate si in acest an, decisiv pentru implementarea reformei in administratie, in vederea alinierii la normele europene” se arată în raport. Însă ultima postare la capitolul rapoarte activitate conducere a fost în 2013, în care fostul vicepreşedinte Ovidiu Nechita îşi explica în scris activitatea pe anul 2012.
Nici Comisiile nu au avut activitate din 2013
Ultimul raport în secţiunea “Raport activitate Comisii” este depus de Comisia de Buget Finanţe şi Administrarea Domeniului Public şi Privat al judeţului Brăila pentru perioada august 2012 – august 2013. Doar o singură comisie din cele 6 care sunt organizate la nivelul consiliului judeţean.
Un singur consilier judeţean a avut activitate în 2014, potrivit site-ului CJ Brăila
Din 32 de consilieri judeţeni, în anul 2014, un singur consilier judeţean şi-a prezentat activitatea pe site (Marian Căpăţână). Anul 2013, a fost un an plin de activitate pentru aleşii în miniparlamentul local, cand 27 de consilieri judeţeni au avut activitate continuă. În anul 2011, doar consilierul Avram Ionel a avut activitate, an în care a avut întâlniri şi cu cetăţenii, pe tema “oportunităţi în valorificarea resurselor locale pentru crearea de locuri de muncă noi”, se arată în raportul consilierului.
“Noi prin lege suntem obligaţi să depunem un raport anual. În situaţia asta sunt singurul consilier care respectă legea. Cetăţenii m-au mandatat să fiu în consiliul judeţean. Fată de ei exista responsabilitatea activităţii. Legătura între consilier şi cetăţean, trebuie să fie permanentă. Aşa mi se pare firesc. Şi dacă nu eram obligat prin lege să depun un raport al activităţii la final de an, eu tot realizam un raport şi îl prezentam cetăţenilor. În fiecare an am făcut asta”, a declarat consilierul judeţean independent Marian Căpăţână.
“Nu e treaba mea ce s-a depus în 2014, însă e treaba mea să se depună rapoartele în 2015”
Nici preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila nu a depus raportul de activitate la final de 2014, sau cel puţin acest raport nu apare pe site-ul instituţiei pe care o conduce de aproximativ un an de zile. Acesta a declarat ca nu îl interesează sa refacă arhiva rapoartelor din 2013 sau 2014.
“Rapoartele sunt făcute însa nu au fost puse pe site. De ce nu s-a făcut atunci nu ştiu, nu era treaba mea, însă garantez că la final de 2015 vor fi afişate toate rapoartele.” a declarat Viorel Mortu.
Procesele verbale, “la zi”
La secţiunea Procese Verbale încheiate la fiecare şedintă de consiliu judeţean, administratorii site-ului sunt la zi. Ultimul proces verbal a fost încheiat în data de 30 Septembrie 2015 (şedinţă condusă de Viorel Mortu). Facem menţiunea că în procesele verbale încheiate în urma şedinţelor, se scrie tot ce s-a întâmplat în sală. Ultimul proces verbal are 39 de pagini. Anul trecut, pe data de 26 septembrie, se încheia un proces verbal de 38 de pagini (şedinţă condusă de Ovidiu Nechita). Nu asta se poate spune şi despre procesul verbal din septembrie 2013, care era întocmit pe numai 16 pagini (şedinţă condusă de Gheorghe Bunea Stancu).
Mai puteţi citi şi