Familia Antoniei, fetiţa ce a murit în urma unei entorse: Colegiul Medicilor încearcă să muşamalizeze un act de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii Antoniei, fetiţa de doar 5 ani care s-a stins în urmă cu un an după ce a ajuns la spital cu o banală entorsă, crede că Colegiul Medicilor încearcă să muşamalizeze un act de malpraxis. De asemenea, familia micuţei consideră nedreaptă decizia comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor de „stingere a acţiunii disciplinare”.

Antonia Mureşan, o fetiţă de doar 5 ani din Năsăud a ajuns la spital în data de 8 ianuarie 2013  cu o entorsă. A fost văzută de mai mulţi medici din Năsăud, dar şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi chiar i-a fost pus piciorul în gips. 6 zile mai târziu, fetiţa face septicemie, este dusă de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, unde se stinge pe masa de operaţii.

La un an de la această tragedie, Colegiul Medicilor finalizează ancheta disciplinară care-i viza pe cei cinci medici care au văzut-o pe micuţă:  directorul spitalului din Năsăud George Adrian, medicii Ovidiu Tiberiu Russu şi Marian Cătălin din Spitalul Orăşenesc Năsăud, precum şi medicii Dumitru Someşan şi Iustinian Ovidiu Gabor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

 Decizia comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor, publicată de Adevărul, este de „stingere a acţiunii disciplinare”. Familia micuţei consideră această decizie nedreaptă şi o încercare de muşamalizare a „unui evident act de malpraxis”.

„S-au ignorat efectiv concluziile expertizei efectuate de d-nul prof. universitar Gheorghe Burnei de la Spitalul M.S. Curie, în condiţiile în care respectiva experiză fusese solicitată chiar de către Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud. Motivaţia este una cât se poate de crudă: dl. Dr. Burnei – deşi recunoscut de Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud drept „un medic renumit şi un mare expert în specialitatea domniei sale” a îndrăznit să nu fie de acord cu verdictul prestabilit de lipsa oricărei culpe medicale, propunând măsuri punitive pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi pentru doi dintre cei cinci medici implicaţi în cazul de faţă,” explică familia Antoniei.

Părinţii micuţei mai spun că în cuprinsul analizei făcute de comisia de disciplină Bistriţa-Năsăud sunt omise chestiuni definitorii care ar fi putut stabili existenţa unei culpe medicale.

„Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud decide în mod surprinzător că vina pentru decesul fetiţei noastre aparţine chiar ei sau nouă deoarece „în una din spitalizările anterioare i se identificase o tulpină de stafilococ multisensibil”, aşa după cum se consemnează în raportul Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, omiţându-se voit faptul că respectiva spitalizare s-a efectuat chiar în cadrul Spitalului Orăşenesc Năsăud, această unitate medicală fiind prima la care ne-am prezentat după consultarea medicului de familie.

O simplă consultare a evidenţelor electronice ale spitalului de către medicii care au consultat-o pe fetiţa noastră ar fi condus la concluzia că nu trebuia neglijată tratarea respectivului stafilococ”, mai completează familia Mureşan.

Familia Antoniei crede că nepăsarea sau comoditatea a făcut ca examinarea fetiţei să dureze doar 15 minute, diagnosticul punându-se în grabă, fără a se apela la toate informaţiile aflate la îndemână.


„În aceste condiţii singura noastră speranţă stă în specialiştii INML Mina Minovici din Bucureşti, în sarcina cărora a rămas explicarea celor întâmplate si stabilirea vinovaţilor de tragica moarte a fetiţei noastre de numai 4 ani”, încheie soţii Mureşan.



Vă mai recomandăm:

Erorile medicale care au dus la moartea Antoniei i-au scos pe bistriţeni în stradă

Un militar a ajuns în stare gravă la un spital din Cluj-Napoca, după o banală operaţie de extirpare a hemoroizilor la Bistriţa




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite