FOTO Cele mai interesante poduri din lume

FOTO Cele mai interesante poduri din lume

Podul Ambassador dintre SUA şi Canada. FOTO Getty Images

Oricât ar fi avansat mijloacele de transport în ultimele decenii, podurile încă rămân cea mai bună metodă de a lega două zone, în special ţări sau zone despărţite de ape sau canioane.

Ştiri pe aceeaşi temă

San Francisco are unul dintre cele mai cunoscute poduri din lume, şi anume Golden Gate, dar ca el mai sunt şi altele. HuffingtonPost le trece în revistă pe cele mai interesante sau care au ceva aparte. Au ajuns chiar şi la „Noua Europă“, podul care leagă Bulgaria de România şi care a fost inaugurat în iunie 2013.

Urmează Øresund care leagă Copenhaga de Suedia şi are o lungime de aproape 8 kilometri. Pentru a-l traversa, trebuie să-l parcurgi cu maşina până la insula Peberholm. De acolo, trebuie să intri printr-un tunel lung de cam 4 kilometri pentru a ajunge unde ai nevoie. În timpul construcţiei podului din anii '90, au fost descoperite 15 bombe din Al Doilea Război Mondial.

Podul memorial Mike O’Callaghan-Pat Tillman este denumit după Mike O’Callaghan, fostul guvernator al statului Nevada, şi Pat Tillman, fostul jucător al Arizona Cardinals ucid în Afghanistan. Podul trece peste râul Colorado şi este al doilea ca înălţime din SUA şi cel mai înalt pod cu un arc construit din beton. Urmează podul suspendat John A. Roebling a fost construit după Războiul Civil, dar materialele au fost de proastă calitate şi maşinile trebuiau să meargă foarte încet. Între timp, a fost renovat şi redenumit după cel care l-a conceput.

Foto

Podul Interstate a fost conceput iniţial pentru tramvaie, la începutul anilor 1900, dar apoi au apărut maşinile şi popularitatea acestora a crescut tot mai mult, astfel că au construit încă unul lângă cel vechi. Podul Ambassador poartă pe benzile sale 25% din tot comerţul care se poartă între Canada şi SUA. În urmă cu câţiva ani, însă, a fost închis traficul pentru pietoni sau biciclişti.

Toate aceste poduri pot fi văzute în galeria foto ataşată.

Podul Noua Europă dintre Vidin și Calafat.

Imagini din aceeasi galerie
  • Podul Noua Europă dintre Vidin și Calafat.
  • Podul Øresund.
  • Podul memorial Mike O’Callaghan-Pat Tillman.
  • Podul John A. Roebling Suspension.
  • Podul dintre Portland, Oregon și Vancouver, Washington. 
  • Podul Ambassador.
Distribuie imaginea
citeste totul despre: