VIDEO Ritualul de îngrijire al bărbatului cu cea mai lungă mustaţă din lume
0Ram Singh Chauhan, unul dintre promoterii fenomenului Moveber, mişcare internaţională caritabilă care încurajează portul mustăţii în luna noiembrie, are grijă de podoaba sa facială impresionantă ca de propriul copil.
Bărbatul în vârstă de 58 de ani, originar din India, a mărturisit jurnaliştilor că nu s-a mai bărbierit de 42 de ani şi că mustaţa sa este cel mai de preţ lucru pe care îl are. „Nu am mai folosit o lamă de ras de la începutul anilor ʼ70. În India, mustaţa este un simbol al mândriei şi respectului. Este nepreţuită“, a declarat indianul, argumentând că podoaba sa, lungă de 4.2 metri, este şi o moştenire din familie.
Datorită părului facial bogat, bărbatul a fost cooptat în numeroase producţii cinematografice, precum „Octopussy“, în care a jucat alături de actorul Roger Moore, dar şi alte pelicule marca Bollywood, relatează „Daily Mail“. Iar apariţia în faţa camerelor de filmat nu a fost singurul record bifat de Chauhan, bărbatul regăsindu-se şi în paginile Cărţii Recordurilor, sub titlul de „omul cu cea mai lungă mustaţă din lume“.
„A-ţi lăsa mustaţa să crească este ca şi cum ai face un copil- trebuie să ai foarte mare grijă de ea“, explică indianul, amintind că petrece două ore în faţa oglinzii pentru a-şi peria părul facial. Astfel, dimineaţa, după ce se trezeşte, Chauhan îşi masează mustaţa cu ulei de migdale, de cocos sau de măsline şi o dată pe săptămână foloseşte tratamente cosmetice naturale.
Grija pentru părul său facial i-au adus si titlul de ambasador al turismului în Rajasthan, statul său natal, dar şi vacanţe pe bătrânul continent, în Italia şi Germania.
Impresionaţi de „podoaba“ sa, lungă de peste patru metri, membrii clubului Moustache şi reprezentanţii organizaţiei German Beard l-au invitat pe indianul de 58 de ani să li se alăture.
Povestea lui Ram Singh Chauhan este doar una dintre cele semnalate în paginile istoriei Movember, organizaţie ce încurajează portul mustăţii în luna noiembrie în scopul informării şi creşterii gradului de conştientizare a bărbaţilor cu privire la problemele pe care le ridică cancerul de prostată, precum şi alte afecţiuni.