A fost creată ciocolata antiîmbătrânire:   cât costă şi ce efecte are asupra pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost creată ciocolata anti-îmbătrânire, care poate şterge urmele lăsate pe parcursul a zeci de ani FOTO Arhivă
A fost creată ciocolata anti-îmbătrânire, care poate şterge urmele lăsate pe parcursul a zeci de ani FOTO Arhivă

Iubitorii ciocolatei pot răsufla uşuraţi. A fost creat produsul care pe lângă gustul foarte bun are şi proprietăţi antiîmbătrânire. Un baton de 7,5 grame de ciocolată poate întineri cu 20 de ani structura pielii unei femei de 50 de ani.

Un laborator derivat al Universităţii Cambridge a creat Esthechoc, ciocolata care are proprietăţi anti-îmbătrânire şi poate întineri cu până la 20 de ani structura pielii. 

Prin mărirea nivelului de antioxidanţi, produsul împiedică formarea ridurilor şi ajută la menţinerea aspectului tânăr al pielii, scre publicaţa The Telegraph.

Un baton de doar 7,5 grame conţine aceeaşi cantitate de astaxantină ca un file de somon de Alaska şi polifenoli cât 100 de grame de ciocolată neagră.

Creatorii acestui produs-minune susţin că pielea unei persoane de 50-60 de ani poate fi întinerită pentru a avea proprietăţile pielii unei persoane de 20-30 de ani, totul în doar câteva săptămâni.

Ciocolata, disponibilă doar pe site-ul producătorului

Estechoc nu va fi disponibilă la orice magazin, ci este ambalată într-o cutie ce oferă porţii individuale pentru trei săptămâni şi poate fi cumpărată doar de pe site-ul oficial al produsului, la un preţ de 55 de dolari. Site-ul oferă posibilitatea abonării pe trei luni a clienţilor, dar şi posibilitatea de a cumpăra un calendar din ciocolată.

image

Nu toată lumea e încântată de produsul-minune

„În studiile clinice efectuate am văzut că inflamaţia la nivelul pielii începe să scadă, astaxantina protejând pielea, permiţând regenerarea şi ajutând la creşterea nivelului de hidratare al pielii, îmbunătăţindu-i elasticitatea şi reducând ridurile. Oamenii care au consumat produsul nostru susţin că pielea arată mult mai bine, putându-se vedea că produsul lucrează pentru a încetini îmbătrânirea“, a spus creatorul ciocolatei, Dr. Ivan Petyaev, un fost cercetator la Universitatea din Cambridge.

Există însă şi critici cu privire la ciocolata minune. Naveed Sattar, profesor de medicină metabolică la Universitatea din Glasgow, este de părere că trebuie efectuate teste clinice mai amănunţite pentru a putea confirma beneficiile produsului, amintind de pericolul obezităţii.

„Pot exista motive biologice pentru care unii dintre subiecţi experimentează efectele benefice ale produsului legate de îmbătrânire, dar pe de altă parte, a mânca prea multă ciocolată înseamnă mai multe calorii, ceea ce duce la obezitate“, spune specialistul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite