Anestezia epidurală: păreri pro şi contra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vei deveni în curând mamă, însă nu te-ai hotărât dacă vei apela sau nu la epidurală? Pentru a-ţi face misiunea mai uşoară, e bine să cunoşti ce avantaje şi dezavantaje are această procedură.

Epidurala...

... este o anestezie locală, pe care medicul ţi-o face când intri în travaliu, pentru a reduce durerea simţită. Mai exact, el injectează anestezic în spate, între două vertebre, după ce a dezinfectat zona. Injecţia este nedureroasă. Pentru că operaţiunea este delicată, este impoartant să stai nemişcată, întinsă pe-o parte.

„Anestezia epidurală continuă să reprezinte standardul de aur pentru terapia durerii în travaliu. Ea dă pacientelor senzaţia că ele controlează situaţia şi astfel suportă mai uşor durerea“, explică medicul ginecolog-obstetrician Iulia Gheorghiţă. Dozajul anesteziei se calculează în funcţie de greutatea pe care o ai. Abia la 30 de minute de la injectare vei simţi cum bazinul şi parţial picioarele îţi amorţesc, iar pe parcursul a 2-3 ore, nu vei simţi că ai contracţii. Pentru ca aceasta să-şi facă efectul, epidurala trebuie injectată când dilataţia colului este între 5 şi 8 cm.

Reduce durerea

Principalul motiv pentru care viitoarele mămici recurg la această injecţie este că durerea din timpul travaliului şi naşterii este înăbuşită complet în majoritatea cazurilor. Astfel, ea se poate odihni şi aduna forţele. În plus, femeile care solicită anestezie epidurală au un risc cu 14% mai mic de a dezvolta depresie postanatală în primele 6 săptămâni de la naştere, arată datele unui studiu recent efectuat de cercetătorii chinezi. În comparaţie, femeile care nu au vrut să apeleze la o astfel de anestezie au un risc cu 35% mai mare de a se confrunta cu depresia postnatală.

Află pe clicksanatate.ro ce riscuri implică şi când nu e permisă epidurala!

Stresul, o problemă cu mai multe cauze

Pentru o digestie bună şi o slăbire rapidă, nu uita de fibre!

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite