Povestea modelului cu o tulburare genetică rară care a schimbat percepţii cu exemplul ei: „Mă simt normală, deşi sunt întrebată cum mănânc fără dinţi“ FOTO

Povestea modelului cu o tulburare genetică rară care a schimbat percepţii cu exemplul ei: „Mă simt normală, deşi sunt întrebată cum mănânc fără dinţi“ FOTO

Melanie Gaydos este un model aparte în lumea modelingului FOTO „Daily Mail“

Un model neconvenţional, aşa cum a fost denumită Melanie Gaydos, arată ce eforturi a trebuit să facă pentru a fi acceptată în modeling, în ciuda nenumăratelor boli de care suferă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Industria de modeling, o lume dură 

Melanie Gaydos este un model aparte. Melanie suferă de displazie ectodermică, o tulburare genetică prin care tânăra nu are dinţi şi este cheală. Pe cât de specială este în industria de modeling, pe atât de greu i-a fost să se impună, iar acum Melanie a povestit cum s-a adaptat statutul de model neconvenţional în această industrie, arată „Daily Mail“.

În vârstă de 28 de ani, Melanie lucrează deja de şase ani în industria de modeling şi refuză să poarte implanturi dentare şi o perucă. Tocmai aspectul ei neconvenţional i-a deschis multe uşi, dar acum spune că nu mai este văzută ca un atu. „Oamenii mă tratează cu mai mult respect acum, ceea ce e puţin descurajator şi trist pentru că nu fac nimic specială faţă de ce făceam în urmă cu şase ani“, spune ea. 

Jurnal pe Instagram 

Pe lângă displazia ectodermică, Melania mai suferă şi de alopecie, boală care inhibă creşterea naturală a părului. Forma ei de alopecie a cauzat creşterea necontrolată a părului pe interior la nivelul genelor, pe când era copil, lucru care i-a afectat corneea şi care i-a cauzat orbirea parţială.

Cu toate acestea, modelul, care are 120.000 de followeri pe Instagram, nu s-a descurajat şi a arătat internauţilor că poate depăşi orice obstacol. De aceea, a oferit fanilor un soi de jurnal al vieţii ei prin care a căpătat încredere. 

FOTO „Daily Mail“ 

„Am crezut că o să fiu singură totdeauna“ 

Legat de depăşirea limitelor industriei modei, aceasta spune: „Am fost nevoită să schimb foarte multe percepţii pentru a valida faptul că pot să fac orice îmi doresc cu adevărat, indiferent de părerile celor din jur“.

Deşi a urmat Facultatea de Artă din New York înainte de a merge spre cariera de modeling, Melanie Gaydos spune că a crezut întotdeauna că o să ducă o viaţă solitară. „Am crezut întotdeauna că o să fiu singură. Nu am crezut că o să devin model, ci credeam că o să fiu o artistă, o pustnică ce nu şi-ar fi părăsit studioul şi nu ar fi comunicat cu lumea exterioară“, completează ea.

Cariera ei în modeling a luat avânt după ce a dat curs unor anunţuri care căutat „modele unice“, iar în scurt timp avea un portofoliu consistent. Astfel, a ajuns să colaboreze cu celebrul fotograf Eugenio Recuenco. 

FOTO „Daily Mail“ 

Cum a schimbat percepţii 

Cum e de aşteptată, multă lume o întreabă cum face faţă tulburărilor de care suferă. „Mă simt normală. Nu mă deranjează nimic şi nu o va face niciodată. Oamenii mă întreabă mereu cum mănânc dacă nu am dinţi. Le spun că persoane fără picioare aleargă la maratoane, de exemplu. E doar o chestiune de percepţie“, arată ea.

Melanie Gaydos spune că e mulţumită de cariera ei. „Merge exact în direcţia în care speram că va merge, adică spre succes. Evoluez şi se ivesc mereu oportunităţi uimitoare. Rămân cu picioarele pe pământ şi creez, prin conştientizare şi prin putere persoanală. Dacă o variantă a mea mai tânără m-ar vedea acum ar spune că e foarte mândră de mine“, a concluzionat ea. 

FOTO „Daily Mail“ 

citeste totul despre: