Motivul pentru care lesbienele ajung la orgasm mai des decât femeile heterosexuale

Motivul pentru care lesbienele ajung la orgasm mai des decât femeile heterosexuale

În cazul cuplurilor de lesbiene actul sexual durează, în medie, între 30 şi 45 de minute, mai mult decât în cazul cuplurilor heterosexuale sau bisexuale. FOTO Arhiva

Un studiu la care au luat parte 6.151 de femei şi bărbaţi a relevat că în cazul femeilor frecvenţa orgasmelor variază în funcţie de orientarea sexuală. Astfel, lesbienele ajung la orgasm mai des decât bisexualele şi heterosexualele, iar în urma cercetării s-au descoperit şi motivele pentru care se întâmplă acest lucru.

Studiul publicat de Psychology Today arată că lesbienele ajung la orgasm în propoţie de 74.4%, femeile heterosexuale au înregistrat un procent de 61.6%, în timp ce bisexualele au punctat 58%. Bărbaţii, indiferent de orientare sexuală, ajung la orgasm mult mai des decât reprezentantele sexului frumos, au indicat datele.

Cercetătorii s-au întrebat care este, totuşi, motivul pentru care lesbienele ajung mai des la orgasm, spre deosebire de femeile de altă orientare sexuală. 

Concluzia a fost că în cazul cuplurilor de lesbiene actul sexual durează, în medie, între 30 şi 45 de minute, mai mult decât în cazul cuplurilor heterosexuale sau bisexuale, între 15 şi cel mult 30 de minute. Un alt studiu, din 2013, arăta că actul sexual în cazul cuplurilor formate din lesbiene poate să ajungă şi la 57 de minute.

Durata mai mare a actului sexual se pare că le oferă femeilor un preludiu suficient de lung, ceea ce înseamnă că au timp să se excite, iar şansele de a ajunge la orgasm cresc simţitor. Pe de altă parte, una dintre nemulţumirile frecvent menţionate de femeile heterosexuale este tocmai lipsa preludiului sau faptul că acesta durează mult prea puţin. 

De asemenea, în cuplurile formate din lesbiene şi din bărbaţi homosexuali se recurge mult mai des la sex oral decât se întâmplă în cazul cuplurilor heterosexuale, aceştia preferând să se bazeze pe sexul cu penetrare pentru a ajunge la orgasm. Din păcate, zeci de studii au arătat că prea puţine femei ajung la orgasm doar în urma sexului cu penetrare.

Nu în ultimul rând, femeile heterosexuale sunt împăcate cu ideea că nu reuşesc decât foarte rar să ajungă la orgasm, în timp ce în relaţiile dintre lesbiene, orgasmul este extrem de important. 

citeste totul despre: