Toate femeile pot avea orgasm multiplu, explică un profesor în psihiatrie: secretul femeilor care reuşesc să-l obţină

0
0

Multe femei se plâng de lipsa orgasmului şi puţine sunt cele care mai speră la unul multiplu. Această realitate a determinat o platformă online dedicată antrenamentului în orgasm să ia atitudine.

Site-ul OMGYes.com a făcut publice recent rezultatele Studiului asupra Plăcerii Sexuale a Femeilor, realizat în 2015, care aprofundează subiectul orgasmului multiplu şi – cel mai important – cel al modalităţilor de a-l obţine.

Pentru studiu, 1.055 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 95 de ani au vorbit despre vieţile lor sexuale şi despre ce anume le face pe acestea să abandoneze ideea că ar putea avea parte de plăcere sexuală. 

Cercetătorii au descoperit că 47% din femeile care au participat la sondajul de opinie aveau orgasme multiple în mod regulat. Cum reuşesc ele acest lucru? 

Secretul femeilor care reuşesc să obţină orgasmul multiplu 

Se pare că „reţeta” este să dozezi anumite elemente erotice pentru a avea parte de o experienţă sexuală apoteotică, lucru afirmat de majoritatea femeilor care au admis că reuşesc să obţină cel de-al doilea orgasm la rând, în timpul unei partide de sex. Mai exact, acestea folosesc mişcări mai încete, nu la fel de energice pentru a atinge orgasmul multiplu. 

Motivul pentru care această strategie funcţionează este următorul: în timpul primului orgasm, sângele irigă mult mai bine zona genitală şi sânii, făcându-le mult mai sensibile. Drept rezultat, să le stimulezi în acelaşi mod în care ai făcut-o pentru a ajunge la orgasm prima dată poate fi puţin cam intens şi poate chiar să provoace durere, un anumit disconfort.

Potrivit OMGYes.com, 53% din femeile care au orgasm multiplu “frânează” intensitatea acţiunii după primul orgasm.

Într-un articol publicat de healthcentral.com, Dr. Barbara Bartlik, profesor asistent de psihiatrie la Weill Medical Collegem din cadrul Universităţii Cornell din New York, afirmă că toate femeile sunt capabile, din punct de vedere fiziologic, să aibă orgasme multiple. 

Motivul pentru care procentul femeilor care au orgasm multiplu nu este mai mare, potrivit lui Bartlik, este acela că atât femeile, cât şi partenerii acestora, de obicei nici nu încearcă să aibă orgasme multiple. Şi de ce aceştia nu încearcă? Bartlik crede că fie din lipsă de timp, din lipsa dorinţei sexuale sau pentru că li se pare mult prea dificil. 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite