Reţetă turcească Hunkar Begendi: Piure de vinete cu carne de vită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Click Poftă Bună
Foto Click Poftă Bună

E de necontestat faptul că bucătăria turcească e plină de savoare şi arome şi puţini sunt cei care nu au încercat kebabul sau frigăruile. Totuşi, la fel de gustos este un piure cald de vinete, servit cu carne de vită în sos, Hunkar Begendi, care este mai puţin cunoscut.

Piureul cald de vinete servit cu carne prăjită (de miel, oaie sau vită) este un preparat tradiţional turcesc, numit Hünkar Beğendi. În traducere înseamnă Deliciul Sultanului. Se spune că preparatul a fost inventat pentru sultanul Murad al IV-lea (1612-1640), care, deşi era un conducător nemilos, a fost cucerit de acest fel de mâncare

Citiţi întreaga reţetă pe Click Poftă Bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite