Imagini din mega-închisoarea din El Salvador, cu mii de deținuți dezbrăcați încătușați. „Au văzut exteriorul pentru ultima oară”

0
Publicat:

Imagini teribile cu deținuți aduși în gigantica închisoare din El Salvador (America Centrală) deschisă în 2023, publicate de autoritățile din această țară, au făcut, joi, înconjurul lumii.

Imagini din mega-închisoarea din El Salvador. FOTO Facebook Presidencia de la República El Salvador
Imagini din mega-închisoarea din El Salvador. FOTO Facebook Presidencia de la República El Salvador

„Peste 2.000 de gangsteri au văzut exteriorul pentru ultima oară. Odată ce vor fi admiși la Centrul de izolare a terorismului, NU VOR IESI DIN NOU și vor plăti consecințele acțiunilor lor împotriva salvadorienilor”, se arată pe pagina de Facebook Presidencia de la República de El Salvador.

Considerat una dintre cele mai mari închisori din lume, acest Centru de izolare a terorismului (CECOT) s-a deschis în „capitala mondială a crimei” la începutul anului trecut.

Centrul poate găzdui 40.000 de prizonieri și este deservit de 850 de gardieni.

Primii 2.000 de deținuți au fost transferați în acest penitenciar-mamut din El Salvador, în februarie 2023.

Amintim că, pe 15 martie 2023, al doilea grup de 2.000 de deținuți, suspectați că fac parte din grupări infracționale, a fost mutat peste noapte în Centrul de izolare a terorismului din Tecoluca.

Ce spun organizațiile pentru drepturile omului 

După ce președintele Nayib Bukele a anunțat intrarea în stare de urgență în martie 2022, peste 62.000 de suspecți, membri ai unor bande au fost arestați.

Organizațiile pentru drepturile omului denunță abuzurile și încălcările procesului echitabil.

El Salvador are una dintre cele mai mari rate ale criminalității din America Latină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite