Răsfăţ pentru weekend: găluşte cu prune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumate în stare proaspătă, în prăjituri sau conservate, prunele pot completa cu succes meniul tău de weekend. Aşadar, te invităm să pregăteşti o reţetă delicioasă de găluşte cu prune.

Ingrediente

300 g făină
150 ml lapte
1/2 pliculeţ drojdie uscată
100 g zahăr
sare
prune
150 g telemea nesărată
100 g unt

Preparare

Cerni făina şi sarea întrun castron, faci o adâncitură în mijloc, torni laptele călduţ, 2 linguri cu zahăr, drojdia şi frămânţi un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mâini.

Îl laşi la dospit circa 30 de minute. Întinzi aluatul într-o foaie şi tai pătrate egale. Aşezi pe fiecare pătrat câte o prună fără sâmbure, pui puţin zahăr, le îmbraci pe toate în aluat şi le modelezi rotund.

Află reţeta completă de găluşte cu prune pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite