Cel mai simplu pandişpan cu vişine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai simplu pandispan. FOTO petitchef.ro
Cel mai simplu pandispan. FOTO petitchef.ro

Cel mai simplu pandişpan este cel preparat cu vişine, un desert de vară delicios şi foarte uşor de pregătit, chiar şi de cei mai puţin experimentaţi în bucătărie.

Cel mai simplu pandişpan: ingrediente pentru o tavă de 30x22 de centimetri

- şase ouă

- şase linguri de zahăr (cu vârf)

- şase linguri de ulei

- 150 de grame de făină

- un praf de sare

- o linguriţă de praf de copt

- o linguriţă de extract de vanilie

- 350 de grame de vişine proaspete

Cel mai simplu pandişpan: preparare pandişpan cu vişine

Separăm ouăle, apoi batem spumă albuşurile cu un praf de sare până se întăresc (nu se deslipeşte spuma când întorci bolul cu fundul în sus). Se adaugă treptat zahărul, în timp ce mixăm până când obţinem o bezea tare, potrivit petitchef.ro.

Frecăm gălbenuşurile cu uleiul, după care turnăm peste el spuma de albuş. Se adaugă extract de vanilie şi treptat făina, amestecată cu praful de copt. Se amestecă până la omogenizare.

Dacă avem vişine proaspete, le spalăm şi le scoatem sâmburii. Se lasă în zahăr aproximativ o oră, dacă sunt acre, după care se scurg bine şi se pudrează cu făină.

Tapetăm tava de copt cu unt şi hârtie de copt. Turnăm aluatul şi presărăm vişinile. Pandişpanul se pune în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Se face testul scobitorii, iar dacă este gata, se lasă la răcit.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite