Cea mai uşoară reţetă de tort cu prune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul de prune este extrem de uşor de făcut şi de sezon FOTO retetepractice.ro
Tortul de prune este extrem de uşor de făcut şi de sezon FOTO retetepractice.ro

Tortul de prune se face extrem de uşor, nu are straturi de cremă şi nici nu trebuie ornat, fiind un desert perfect pentru finalul verii-începutul toamnei, prezentat de ReţetePractice.ro

Ingrediente:

  •  12 prune mari
  •  3 ouă
  •  320 g zahăr
  •  200 g smântână
  •  230 g unt
  •  250 g făină
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  •  sucul+zeama unei portocale
  •  sucul unei lămâi
  •  esenţa de vanilie

Mod de preparare:

1. Bate ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie pentru 4-5 minute. Când compoziţia a devenit pufoasă, adaugă untul moale în mai multe porţii, urmat de smântănă.

2. Opreşte mixerul şi adaugă faina combinată cu praful de copt, zeama de lămâie, zeama de portocală şi coaja de portocală.

3. Taie prunele spălate în jumătăţi şi scoate sâmburii. Toarnă compoziţia într-o tavă de prăjitură/tort , netezeşte aluatul şi aşază prunele.

4. Dă tortul cu prune la cuptor pentru cca 65 de minute la 180 de grade.

Sursa: retetepractice.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite