VIDEO Marina SUA a difuzat o înregistrare video cu rachete iraniene care ar fi fost trase aproape de nave de război americane

VIDEO Marina SUA a difuzat o înregistrare video cu rachete iraniene care ar fi fost trase aproape de nave de război americane

Portavionul USS Harry S. Truman FOTO Getty Images

Marina SUA a difuzat o înregistrare video sâmbătă care a fost realizată de la bordul unui elicopter american şi care arată cum o navă a Gardienilor Revoluţiei din Iran trăgea pe 26 decembrie rachete în apropierea unor nave de război, inclusiv portavionul „USS Harry S. Truman“, în Strâmtoarea Urmuz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iranul a dezminţit pe 31 decembrie afirmaţiile că nave ale Gardienilor Revoluţiei au lansat rachete, aşa cu susţine Washingtonul, un purtător de cuvânt al corpului de elită iranian calificându-le drept „false“, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Înregistrarea video, realizată de la bordul unui elicopter Seahawk, durează aproximativ 30 de secunde. Marina SUA a afirmat că rachetele au fost lansate „în interiorul unui coridor internaţional recunoscut de trafic maritim“ în timp ce portavionul american şi alte nave treceau prin Strâmtoarea Urmuz.

Disputa survine în contextul tensiunilor dintre SUA şi Iran, în pofida acordului internaţional încheiat anul trecut privind programul nuclear al Teheranului. Iranul şi şase mai puteri ale lumii (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) au ajuns la un acord în iulie 2015 privind anularea unor sancţiuni ale SUA, UE şi ONU împotriva Teheranului, în schimbul acceptării de către Republica Islamică a limitării programului său nuclear, notează Agepres.

citeste totul despre: