Germania: Refugiaţi creştinaţi în masă în bazinul de înot  VIDEO

Germania: Refugiaţi creştinaţi în masă în bazinul de înot  VIDEO

Refugiaţii au fost botezaţi la o piscină din Hamburg Foto: Captură tagesschau.de

Peste 70 de refugiaţi din Iran, Afganistan şi Pakistan ajunşi în Germania au fost creştinaţi recent la o piscină municipală din Hamburg. Aceştia reprezintă doar o parte din totalul de 600 de refugiaţi din comunitate care vor să fie să devină anul acesta creştini, relatează tagesschau.de.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îmbrăcaţi în alb, musulmanii au aşteptat la rând, lângă piscină, să intre în apă pentru o scurtă scufundare, scufundare ce le va schimba însă viaţa în mod fundamental şi, nu în ultimul rând, le va spori, cel mai probabil, şansele de a obţine azilul în Germania, întrucât, potrivit Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi, convertirea implică „acordarea de protecţie, în cazul în care solicitantul riscă persecuţii în ţara de origine din cauza credinţei“. 
 
„Astăzi începe noua mea viaţă. Acum îi aparţin lui Isus“, a afirmat Benjamin, un tânăr iranian în vârstă de 25 de ani, care s-a declarat dezamăgit de islam şi care a fost botezat la piscina din Hamburg de către pastorul comunităţii persane.
 
În ţara sa de origine, musulmanii care se convertesc la creştinism riscă pedeapsa cu moartea. „În Iran am început să studiez cu atenţie religiile. La un moment dat, am început să mă întreb de ce trăiesc înspăimântat“, a adăugat Benjamin. 
 
Însă convertirea la creştinism nu împiedică întotdeauna expulzarea, mai ales că autorităţile cer în multe cazuri dovezi că persoanele convertite sunt active în comunitatea în care au intrat.
 
Convertirile de la Hamburg nu sunt singulare – anul trecut, la Berlin, 185 de persoane şi-au schimbat credinţa.
 
citeste totul despre: