Cinci suspecţi de terorism au fost arestaţi la graniţa bulgaro-turcă. Ei călătoreau de la Bucureşti spre Istanbul

Cinci suspecţi de terorism au fost arestaţi la graniţa
bulgaro-turcă. Ei călătoreau de la Bucureşti spre Istanbul

Autorităţile bulgare au arestat cinci cetăţeni germani suspectaţi de terorism, care călătoreau de la Bucureşti către Istanbul, informează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci cetăţeni germani, suspectaţi că ar fi implicaţi în activităţi teroriste, au fost arestaţi de autorităţile bulgare, la punctul de frontieră Kapitan Andreevi la graniţa cu Turcia, a anunţat Agenţia de stat bulgară pentru securitate naţională (SANS). Aceştia călătoreau de la Bucureşti spre Istanbul.

Comunicatul SANS arată faptul că cei cinci cetăţeni de origine germană au fost arestaţi pe data de 12 aprilie, când călătoreau cu trenul de la Bucureşti, cu destinaţia Istanbul. Autorităţile bulgare au găsit suficiente motive pentru a-i declara suspecţi de simpatii faţă de o organizaţie teroristă, comportamentul acestora fiind specific persoanelor radicalizate, tipic pentru combatanţii terorişti străini.

Între cei cinci reţinuţi se afla şi un minor, care încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste. Ceilalţi suspecţi au fost implicaţi în susţinerea unei organizaţii teroriste active în Siria şi Irak, au declarat autorităţile bulgare. Oficialii germani le-au interzis celor cinci oameni să părăsească teritoriul Germaniei. Unul dintre ei avea asupra sa un paşaport fals, aparţinând unui alt cetăţean german.

Cei cinci cetăţeni arestaţi au fost consideraţi o ameninţare la securitatea naţională a Bulgariei şi au fost expulzaţi în Germania, urmând ca şi minorul să fie preluat de familia sa din Germania.

citeste totul despre: