Povestea Jesicăi Zamfir: tânăra care vindea cărămizi a ajuns „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jesica a impresionat cu un cotlet de
miel în crustă de fistic, cu piure de cartof mov, sufleu din ţăiţei
de casă şi un desert cu pară congelată FOTO Pro TV
Jesica a impresionat cu un cotlet de miel în crustă de fistic, cu piure de cartof mov, sufleu din ţăiţei de casă şi un desert cu pară congelată FOTO Pro TV

Emisiunea culinară „MasterChef“ şi-a desemnat cel de-al patrulea câştigător după ce tânăra Jesica Zamfir (28 de ani) a reuşit să cucerească inimile şi papilele gustative ale celor trei aprigi membri ai juriului cu preparate inedite, în ultimul act al competiţiei.

Pe lângă inventivitate şi curaj, concurenta are în spate o poveste care a culminat în prezent cu marele titlu de „MasterChef“. Pe numele complet Mihaela Georgeta Zamfir, câştigătoarea concursului, alintată „Jesica“ după o perioadă petrecută în Spania, a fost obişnuită încă de mică să treacă prin probe dificile, în urma cărora drumul a fost mai uşor de parcurs. Venită dintr-o familie modestă din Ploieşti, Jesica a preţuit mereu dragostea şi grija membrilor familiei. Pentru o bună perioadă de timp, a fost nevoită să se descurce doar cu pensia tatălui său, ca mai apoi să facă, alături de fratele şi sora ei, cărămizi pentru a avea destui bani. Educaţia spartană oferită de tatăl său i-a întărit convingerea că acesta este un erou, motiv pentru care a vrut să îi dedice o carte, „Cameleonul“, pornind de la capacitatea lui de a trece uşor de la o stare la alta.

În ciuda condiţiilor, ploieşteanca a reuşit să urmeze cursurile unei facultăţi şi, pentru o scurtă perioadă de timp, a activat într-o trupă de teatru de amatori. Înainte de a împlini 18 ani, Jesica l-a întâlnit pe Ştefan, sufletul pereche şi partenerul cu care şi-a definit rostul în viaţă, după naşterea, din 2011, a unui băiat. Alături de Ştefan a plecat în Spania, în zona Sevilliei, unde a locuit timp de opt ani, făcând curăţenie şi gătind pentru o familie cu trei copii. După ce a îndurat o serie de umilinţe, a descoperit gustul bucătăriei specifice zonei şi a reuşit să îşi deschidă propria afacere, eşuată între timp.

Recunoaşte că pe lângă bucătăria mediteraneană, o preferă şi pe cea din zona orientală, pasiunea pentru gătit a venit natural, fără să se folosească de cărţi de specialitate. „Mă deosebesc de alţi bucătari prin faptul că nu respect reţeta exactă şi că am curaj să adaug şi să exclud ingrediente. Pe lângă bucătăria din sudul Spaniei, îmi place să combin gusturi din bucătăria marocană şi indiană. Mă fascinează, de asemenea, abundenţa de savoare a bucătăriei braziliene“, spune ea.

Cu banii strânşi în Spania, Jesica şi-a construit o casă şi a revenit la facultate. Tânăra spune că „MasterChef“ a reprezentat, după toată această perioadă, un imbold pentru a-şi găsi drumul în viaţă, dar şi pentru a-şi redeschide o afacere. „Voi investi banii în pregătirea mea. Vreau să fac cursuri şi să învăţ cât mai multe pentru a fi pregătită pentru ce va urma. Mă gândesc să îmi deschid un restaurant“, a spus Jesica.

Preparatul OZN“, cea mai curajoasă farfurie

În finala emsiunii, după ce Adriana Obrocaru şi Anni „Raj Kapoor“ au fost eliminaţi, Rareş Calotă, Irina Bucşa şi Jesica Zamfir au rămas să demonstreze că au ingredientele necesare cuceririi titlului de cel mai bun bucătar amator al României. Aceştia au fost surprinşi să afle că au avut de pregătit masa pentru famiile adversarilor, precum şi să creeze, la testul decisiv, un meniu care să le poarte semnătura.

Clasat pe locul al treilea, Rareş l-a surprins pe chef Scărlătescu cu un „preparat OZN“, muşchi de vită cu spumă de porcini şi sparanghel. Bucătarul nu s-a sfiit să afirme că aceasta a fost cea mai curajoasă farfurie pe care a văzut-o în competiţie, anuntându-l, totodată, că urmează să intre sub aripa protectoare a lui Florin Dumitrecu.

Irina s-a poziţionat pe locul al doilea, pregătind drept semnătură proprie coquelet cu bere neagră. Preparatul din finală l-a determinat pe chef Scărlătescu să exclame că este cel mai gustos fel de mâncare din cele patru sezoane. Anterior, concurenta se arsese cu grăsime din tigaia în care pregătea un piept de raţă.

Jesica a impresionat cu un cotlet de miel în crustă de fistic, cu piure de cartof mov, sufleu din ţăiţei de casă şi un desert cu pară congelată. Simplitatea, dar şi inovaţia, au reprezentat atuurile Jesicăi prin care a reuşit să câştige marele premiu de 50.000 de euro. „Am scăpat de sărăcie. Mi se schimbă viaţa. M-am născut din nou. Am visat şi am fost rebelă până când s-a născut Jesica asta cu trofeul în mână“, a fost prima ei reacţie.

masterchef foto pro tv

FOTO Pro TV

După terminarea competiţiei, Pro TV a anunţat că a început să caute noi pasionaţi de gătit şi a dat startul perioadei de înscrieri, chiar dacă prezenţa celor trei chefi în emisiune este incertă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite