Şapte oameni obişnuiţi intră „60 de zile după gratii“, într-un serial inovator: „Au fost la mâna destinului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condiţiile grele
ale închisorii sunt exprimentate pro bono de către şapte oameni nevinovaţi FOTO
Crime+Investigation
Condiţiile grele ale închisorii sunt exprimentate pro bono de către şapte oameni nevinovaţi FOTO Crime+Investigation

Postul de televiziune Crime+Investigation propune un experiement unic în lumea televiziunii, ducând şapte oameni obişnuiţi într-o închisoare periculoasă pentru a expune adevărul din spatele gratiilor. Serialul, denumit „The Jail: 60 Days In/ 60 de zile după gratii“ este difuzat în fiecare joi, din 21 aprilie, de la ora 22:00.

Canalul Crime+Investigation prezintă în fiecare joi, din 21 aprilie, de la ora 22:00, serialul-documentar „The Jail: 60 Days In/ 60 de zile după gratii“. Serialul urmăreşte şapte participanţi care au intrat voluntar în lumea perioculoasă a închisorii Clark County, din statul american Indiana, într-o încercare de a expune adevăratele probleme interne din spatele gratiilor.

Ca urmare a istoriei corupte a închisorii, şeriful Jamey Noel a conceput un program prin care şapte oameni obişnuiţi trăiesc timp de 60 de zile în rândul deţinuţilor, fără ca gardienii, deţinuţii sau poliţiştii să cunoască acest detaliu. Camerele Crime+Investigation încearcă să surprindă felul în care aceştia se integrează în acel mediu şi ce fel de probleme se nasc din interacţiunile cu deţinuţii, totul pentru a oferi un rezultat de primă mână. „Cu ajutorul imaginilor surprinse nons-top de camere, aducem la lumină problemele şi le oferim telespectatorilor o imagine personală a modului în care cei şapte se adaptează în noul mediu, necunoscut şi înfricoşător“, specifică reprezentaţii postului de televiziune. Serialul-documentar arată viaţa din spatele gratiilor prin ochii unor oameni care nu au mai fost niciodată la închisoare şi care nu au comis niciun fel de infracţiune sau crimă. 

60 days in crime investigation

Şeriful Jamey Noel, iniţiatorul proiectului FOTO Crime+Investigation 

60 days in crime investigation

FOTO Crime+Investigation 

Brad Holcman, regizorul acestui documentar, care a mai lucrat pentru producţii precum „Intervention“, „Panic 9-1-1“ şi „Don’t Trust Andrew Mayne“, spune că munca pentru „60 de zile după gratii“ a reprezentat o provocare prin prisma neprevăzutului care înconjura închisoarea, dar şi a celor implicaţi. „Un astfel de experiment nu a mai fost făcut până acum, atât în viaţa reală, cât şi ca show de televiziune. Deşi am pregătit totul îndetaliu timp de câteva luni, fiecare zi de filmare a fost diferită în felul ei. A fost incredibil de diferit, dar este unul dintre proiectele care m-au satisfăcut profesional“, spune Brad Holcman. „Toţi cei şapte care au intrat în închisoare au avut motivele lor pentru a face asta. Un participant este asistent social. Un altul este profesor la şcoală. Unul visează să pună legi în aplicare. Fiecare a avut motivele lui pentru a participa“, a mai zis el.

Totodată, regizorul Brad Holcman spune că nu a intervenit în niciun fel în desfăşurarea evenimentul, totul pentru ca imaginile să fie autentice. „Nu i-am ajutat deloc pe cei care au intrat în închisoare, în timpul celor 60 de zile de detenţie. Au fost la mâna destinului, să facă ce vor. Tot ce ştiau să facă era să răspundă cu fraza «Sunt un deţinut». Producătorii au fost rugaţi să nu intervină, indiferent de situaţie, pentru că în realitate prizonierii nu au un producător care să îi ajute în situaţii limită. Au fost lăsaţi să facă ce vor, de aceea cred că rezultatul este unul cât se poate de interesant“, povesteşte el.

Holcman subliniază unul dintre aspectele definitorii ale realizării acestui documentar, anume încercarea de a schimba percepţia asupra deţinuţilor. „Sper ca telespectatorii să vadă procesele prin care şapte persoane s-au transformat radicat, şapte persoane care ar trebui aplaudate pentru efortul depus. Sper ca prin acest documentar să atrag atenţia asupra problemei încarcerărilor, sper ca oamenii să se gândească ce se întâmplă în închisori în aşa fel încât situaţia deţinuţilor să fie una mai bună, şi a comunităţii în general“, arată regizorul, care oferă şi un sfat: „Nu mergeţi niciodată la închisoare!“. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite