Serviciile, aproape cel mai riscant domeniu pentru afaceri, după intrarea Hidroserv şi RADET în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile au ocupat locul doi în topul insolvenţelor, în urma deschiderii procedurilor RADET şi Hidroserv, acest sector deţinând 22% din insolvenţe, după industrie, care reprezintă acum 55% din total, potrivit unei analize a Casei de Insolvenţă Transilvania, citat de news.ro.


Topul s-a schimbat radical faţă de prima jumătate a anului, când serviciile reprezentau 18% din insolvenţele din România, în funcţie de valoarea activelor imobilizate, şi ocupau locul trei în top, alături de imobiliare.

Potrivit analizei realizate de CITR, 29 de companii de impact din domeniul serviciilor au cereri pe rol în instanţă pentru intrarea în insolvenţă.

Împreună, acestea cumulează active imobilizate de 670 de milioane de lei, 2.844 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 285 de milioane de lei.

CITR, cu un portofoliu de peste 850 de proceduri, a realizat o radiografie a sectoarelor dominante în piaţa insolvenţei din rândul companiilor cu impact în economie, companii cu valoarea activelor imobilizate mai mare de un milion de euro.

Potrivit casei de insolvenţă, impactul societăţilor insolvente în economie nu mai este dat de numărul lor, ci de dimensiunea fiecărui business în parte, de valorea activelor imobilizate, de numărul de angajaţi şi de furnizori.

În urma deschiderii procedurii la Elcen, industria ocupă 55% din piaţa companiilor de impact în insolvenţă .

Pe lângă RADET şi Hidroserv, în prezent, 44 de societăţi cu impact în economie sunt în insolvenţă în sectorul serviciilor.

Acestea cumulează 2,28 miliarde lei în active imobilizate, 11.588 angajaţi, o cifră de afaceri de 2,5 miliarde lei şi îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti (40,9%), Muntenia (16,3%), Transilvania (16,3%), Moldova (11,36%), Oltenia (6,81%), Crişana (6,81%), Dobrogea (4,54%) şi Banat (2,27%), arată datele CITR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite