Mariana Vizoli, numită în funcţia de secretar de stat pentru fiscalitate în Ministerul Finanţelor, în locul lui Biriş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Vizoli are o experienţă de 18 ani în Ministerul Finanţelor, în mare parte în domeniul taxei pe valoare adăugată (TVA) FOTO Ministerul Finanţelor
Mariana Vizoli are o experienţă de 18 ani în Ministerul Finanţelor, în mare parte în domeniul taxei pe valoare adăugată (TVA) FOTO Ministerul Finanţelor

Mariana Vizoli, un funcţionar cu experienţă de 18 ani în Ministerul Finanţelor, a fost numită de către premier în funcţia de secretar de stat pentru fiscalitate în locul lui Gabriel Biriş, la propunerea ministrului Anca Dragu, numirea fiind publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor în 8 septembrie,  după ce Profit.ro a publicat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care s-ar fi modificat substanţial Codul Fiscal actual, în vigoare de la 1 ianuarie 2016. 

Vizoli are o experienţă de 18 ani în Ministerul Finanţelor, în mare parte în domeniul taxei pe valoare adăugată (TVA).

Vizoli a coordonat procesul de elaborare a documentului privind impozitarea în vederea aderării la Uniunea Europeană, precum şi elaborarea poziţiei României pentru proiectele de modificare a directivelor europene în domeniul TVA.

Profit.ro a publicat, la începutul acestei luni, un proiect controversat de act normativ, elaborat sub coordonarea lui Gabriel Biriş, prin care s-ar fi modificat substanţial Codul Fiscal în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă propunea o amnistie fiscală pentru averile nejustificate de până la un milion de euro, contribuabilii primind o perioadă de graţie până pe 31 martie 2017, ca să fie declarate aceste sume la Fisc şi să plătească impozit de 16%.

După această dată, dacă vor fi depistate de Fisc, averile vor fi taxate cu 75%.

O altă modificare viza majorarea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%.

În schimb, angajatorii vor fi scutiţi de CAS pentru condiţii normale de muncă, precum şi de CASS. În plus, rata de taxare pentru PFA s-ar dubla, conform acestor modificări.

Proiectul nu a fost susţinut de către ministrul Finanţelor, Anca Dragu, şi nici de către guvern. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite