Guvernul a transferat Hotelul Triumf din proprietatea privată în cea publică a statului, pentru a deveni sediu de instituţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA şi Ministerul Justiţiei vor să se mute în Hotelul Triumf, aflat în centrul Capitalei
DNA şi Ministerul Justiţiei vor să se mute în Hotelul Triumf, aflat în centrul Capitalei

Guvernul a decis marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu „pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate“, se arată într-un comunicat al Executivului.

Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate în administrarea regiei.

Decizia Executivului vine „din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituţiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spaţiu, fie îşi desfăşoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuşi în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităţilor lor; pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent“, potrivit comunicatului.

Reamintim, „Adevărul“ a scris că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Ministerul Justiţiei sunt interesate să îşi mute sediul în Hotelul Triumf

Hotelul este acum clasificat la două stele, dar principalul său atu îl reprezintă amplasarea ultracentrală, pe Bulevardul Kiseleff din Capitală. Hotel Trimf are o suprafaţă de circa 6.000 de metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătraţi. Are 98 de camere şi apartamente, dispuse pe patru etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri şi o grădină de vară cu 60 de locuri.

Statul a scos hotelul de vânzare de mai mule ori până acum. Prima dată hotelul a fost scos la vânzare în luna ianuarie a anului 2007, dar licitaţia a fost contestată în instanţă de Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos. 

La licitaţie s-au prezentat atunci companiile Roses Residential Park Bucureşti, BEA Hotels Eastern Europe România şi Athenee Phenix Group, dar comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanţie bancară depusă de Athenee Phenix, care deţine hotelul Athenee Palace Hilton, nu îndeplinea criteriile de înscriere. Athenee Phenix Group a fost descalificată, iar licitaţia a fost anulată, deoarece condiţiile de participare impuneau existenţa a cel puţin trei oferte valabile.

Ulterior, RA-APPS a mai scos o dată hotelul la vânzare în anul 2014, preţul de pornire pentru licitaţie fiind de 19,6 milioane euro, cu aproape 13 milioane euro mai puţin decât la precedenta tentativă de vânzare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite