Hotelul Triumf va fi transformat în sediu de instituţii publice. DNA şi Ministerul Justiţiei, printre potenţialii chiriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Triumf se află pe Bulevardul Kiseleff, într-o zonă ultracentrală a Capitalei
Hotelul Triumf se află pe Bulevardul Kiseleff, într-o zonă ultracentrală a Capitalei

Hotelul Triumf din Bucureşti, aflat în patrimoniul Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va fi transformat în clădire de birouri pentru a fi folosit ca sediu de instituţiile publice, printre potenţialii chiriaşi aflându-se Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Ministerul Justiţiei, scrie Profit.ro.

Hotelul este acum clasificat la două stele, dar principalul său atu îl reprezintă amplasarea ultracentrală, pe Bulevardul Kiseleff din Capitală. Hotel Trimf are o suprafaţă de circa 6.000 de metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătraţi. Are 98 de camere şi apartamente, dispuse pe patru etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri şi o grădină de vară cu 60 de locuri.

Potrivit unor surse citate de publicaţia online, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Guvernului să îi fie asigurat un nou sediu central, având în vedere că imobilul din strada Ştirbei Vodă, în care funcţionează în prezent, nu mai corespunde cerinţelor de personal şi activităţii instituţiei. Hotelul Triumf a fost propus acesteia ca sediu, oferta fiind considerată atractivă.

Statul a scos hotelul de vânzare de mai mule ori până acum. Prima dată hotelul a fost scos la vânzare în luna ianuarie a anului 2007, dar licitaţia a fost contestată în instanţă de Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos. 

La licitaţie s-au prezentat atunci companiile Roses Residential Park Bucureşti, BEA Hotels Eastern Europe România şi Athenee Phenix Group, dar comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanţie bancară depusă de Athenee Phenix, care deţine hotelul Athenee Palace Hilton, nu îndeplinea criteriile de înscriere. Athenee Phenix Group a fost descalificată, iar licitaţia a fost anulată, deoarece condiţiile de participare impuneau existenţa a cel puţin trei oferte valabile.

Ulterior, RA-APPS a mai scos o dată hotelul la vânzare în anul 2014, preţul de pornire pentru licitaţie fiind de 19,6 milioane euro, cu aproape 13 milioane euro mai puţin decât la precedenta tentativă de vânzare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite