Trei moduri prin care îţi faci norocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În afaceri nu trebuie să îţi aştepţi norocul, ci sa ţi-l faci.
În afaceri nu trebuie să îţi aştepţi norocul, ci sa ţi-l faci.

Dacă sunteţi un tânăr antreprenor şi vi se pare că sunteţi urmărit de ghinion e cazul să vă schimbaţi mentalitatea. Norocul nu trebuie aşteptat, norocul vi-l faceţi singuri. Iată trei lucruri simple de care trebuie să ţineţi cont pentru ca afacerile voastre să meargă bine.

1. Fiţi întotdeauna pregătiţi

Norocul apare atunci când pregătirea se întâlneşte cu oportunitatea. Veţi putea să vă aventuraţi în multe parteneriate personale şi profesionale dacă sunteţi atenţi la ocaziile care se ivesc, iar ca să nu le rataţi, trebuie să ţineţi cont de următoarele lucruri:

Să aveţi întotdeauna la voi telefonul vostru sau o carte de vizită. Nu e nimic mai rău decât să întâlniţi o persoană care ar reprezenta o conexiune excelentă pentru afacerea voastră şi să nu aveţi cum să-i lăsaţi datele voastre de contact. 

Să fiţi pregătit oricând să susţineţi un discurs despre ideea voastră de afacere.

Indiferent unde mergeţi fiţi cea mai bună variantă a voastră, atât ca aspect fizic, cât şi ca mod de comportament în societate. Nu se ştie niciodată peste cine dai la sală sau la coadă, în timp ce aşteptaţi să fie gata cafeaua. 

Fiţi ochi şi urechi la ce se întâmplă în jurul vostru. Încetaţi să mai fiţi atent la telefon şi încercaţi să observaţi cu adevărat oamenii şi ce se întâmplă în jurul vostru. Nu se ştie niciodată ce rataţi pentru simplul fapt că nu sunteţi cu adevărat prezent.

2. Puneţi întotdeauna întrebări

E aproape şocant câte oportunităţi de întâlniri apar doar prin simplul fapt că puneţi întrebări. Un sfat foarte important pentru fiecare antreprenor este să pună întrebări. Indiferent că e vorba de un număr de telefon, un preţ preferenţial pentru un produs sau serviciu ori un parteneriat nou, răspunsul va fi întotdeauna negativ dacă nu întrebaţi. Nu vă simţiţi descurajaţi sau jigniţi dacă răspunsul e, totuşi, „nu”, ci felicitaţi-vă pentru că aţi făcut un pas înainte. Acum ştiţi că o colaborare anume nu îşi mai are sensul şi puteţi să vă îndreptaţi atenţia spre una nouă.

3. Mulţumiţi

Să spuneţi „Mulţumesc!” şi să apreciaţi ceea ce aveţi şi ajutorul pe care îl primiţi sunt detalii care vă pot ajuta să ajungeţi departe. Mulţi oameni, după ce îşi văd sacii în căruţă, pe lângă faptul că nu-şi arată mulţumirea, nu mai dau nici un alt semn până când nu au nevoie, din nou, de ajutor. Nu procedaţi la fel. Oamenii vor să ştie că ajutorul lor a contat şi dacă vă arătaţi aprecierea, veţi primi ajutor şi a doua oară.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite