START-UP. Podgoria, o afacere cu „buchet”: investiţie medie, muncă multă, profit garantat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Productia fizica proiectata, potrivit unor studii publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, este de 10.000 de kg de struguri de masa la un hectar FOTO Arhivă Adevăruş
Productia fizica proiectata, potrivit unor studii publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, este de 10.000 de kg de struguri de masa la un hectar FOTO Arhivă Adevăruş

Romanii incep sa prinda gustul vinurilor premium si super-premium, iar in acest segment va exista intotdeauna nevoie de produse noi.

„Din fericire, tiparul de consum pentru cei care beau vinuri din categoria premium si suprepremium este putin diferit. Intotdeauna conjuctura se schimba, deci vei schimba si vinul, schimbi mancarea schimbi si vinul, schimbi partenerii de conversatie schimbi si vinul. Combinatiile sunt nesfarsite, deci nu poatea aparea o monotonie", a declarat Catalin Paduraru, somelier si CEO International Wine Contest Bucharest.

Investitia initiala pentru o podgorie cu o suprafata de patru hectare este de 17.200 de euro si se amortizeaza dupa primul an de productie. Banii vor fi utilizati pentru lucrarile de pregatire a terenului, infiintarea plantatiei viticole si instalarea sistemului de sustinere, potrivit datelor publicate pe MADR.

Citeste intregul plan al unui start-up in viticultura, pentru o podgorie de patru hectare, pe Business24.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite