PepsiCo triplează cantitatea de plastic reciclat în producţia de PET-uri şi vrea să ajungă la peste 50% rPET, până în 2030

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PepsiCo vrea să aibă ambalaje din plastic reciclat (rPET) în proporţie de 50%, până în 2030,  în ţările din UE, cu un ţel intermediar de 45%, până în 2025. Prin atingerea acestui obiectiv, compania va tripla cantitatea de plastic reciclat pe care o foloseşte, până la echivalentul a peste 50.000 de tone de rPET.

Anunţul vine în sprijinul campaniei voluntare derulate de Comisia Europeană privind utilizarea plasticului reciclat, care prevede ca, până în 2025, zece milioane de tone de plastic reciclat să fie folosite în realizarea de  produse noi pentru piaţa europeană. Obiectivul PepsiCo acoperă toate ţările din UE până în 2025, vizând toate brandurile de băuturi din portofoliul companiei, care utilizează ambalaje din PET (principalul material folosit de companie pentru îmbutelierea băuturilor), inclusiv Pepsi, Pepsi MAX, 7Up, Tropicana şi Naked. Acesta se va aplica în cadrul tuturor operaţiunilor legate de producerea băuturilor companiei PepsiCo şi a fost, de asemenea, acceptat de către partenerii de îmbuteliere în franciză.

De asemenea, compania estimează că, în prezent, 90% din ambalajele băuturilor sale, folosite la nivel mondial, sunt complet reciclabile.

PepsiCo utilizează deja într-o proporţie foarte mare ambalaje din plastic reciclat, conforme  standardelor de calitate din industria alimentară, folosind aproximativ 13% rPET (recycled PET) în operaţiunile sale de îmbuteliere din UE, în 2017.

"Ne dorim ca până în 2030 să ne atingem obiectivul: 50% din ambalajele noastre de tip PET să conţină material obţinut prin reciclare. Ştim că vor exista provocări în călătoria noastră, nu în ultimul rând pentru că, momentan, capacitatea de furnizare a unor materiale plastice reciclate, accesibile pentru ambalarea produselor alimentare, este destul de slabă.

Lansăm un apel agenţilor economici din sistemul de reciclare, atât din zona privată, cât şi din cea publică, inclusiv Comisiei Europene, să ni se alăture şi să facă investiţiile necesare pentru extinderea capacităţii de reciclare. Cu condiţia unui progres corespunzător, în ceea ce priveşte creşterea ratelor de recuperare a ambalajelor şi îmbunătăţirea tehnologiei de reprocesare, vom căuta să ne depăşim obiectivul actual”, spune Silviu Popovici, preşedinte şi director executiv al operaţiunilor PepsiCo din zona Europei şi Africii Subsahariene.

PepsiCo este membru al New Plastics Economy, o iniţiativă apărută în urmă cu trei ani, condusă de Fundaţia Ellen MacArthur, care lucrează cu parteneri implicaţi în susţinerea durabilităţii ambalajelor şi care doresc construirea unui sistem de reciclare complex.

O parte esenţială pentru creşterea disponibilităţii materialelor plastice reciclate, potrivite pentru reutilizarea în realizarea ambalajelor, este asigurarea faptului că sticlele sunt mai degrabă stocate în sistemul de reciclare, decât în mediul înconjurător. În plus faţă de participarea la sistemele de responsabilitate extinsă a producătorilor (EPR) din întreaga Uniune Europeană, PepsiCo este partener la programele de creştere a ratelor de recuperare şi reciclare. Acestea includ campanii de educare şi promovare pentru consumatori, cu privire la activitatea de reciclare, inclusiv campanii de etichetare on-pack, cum ar fi "Jede Dose Zählt: Recycling ohne Limit" din Austria şi " Vous triez, nous recyclons", o campanie de consum din Franţa, care promovează importanţa sortării deşeurilor şi reciclabilitatea sticlelor din plastic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite