VIDEO De marţi, 6 ianuarie, porţile Ateneului se deschid. Recital al pianistei Adela Liculescu, în stagiunea de marţi seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stagiunea de marti seara propune pentru luna ianuarie a anului 2015 patru recitaluri de exceptie.Unul dintre scopurile principale ale proiectului cameral Stagiunea de marţi seara este de a aduce în faţa publicului, tineri muzicieni români care studiază în străinătate şi care au făcut deja dovada unor calităţi ce le permite accesul la dure concursuri internaţionale.

Pianista Adela Liculescu este studentă la Viena, la Universität für Musik und darstellende Kunst, la clasa profesorului Martin Hughes. Tânăra pianistă a obţinut numeroase premii în domeniul muzical, între care amintim: Premiul V si Premiul Special „Molly Joó-Máthé” la 14th International Beethoven Piano Competition (Viena, 2013), Premiul I la Concursul Elena Rombro Stepanow Klavierwettbewerb (Viena, 2012). Recent, a obţinut premiul special pentru cel mai bine clasat pianist român la Consursul Internaţional „George Enescu” 2014.

In recitalul din 6 ianuarie 2015, tanara pianista va interpreta lucrari de Beethoven si de Debussy.
Cvartetul Solartis
este format din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Formaţia s-a înfiinţat în anul 2012 din dorinţa a patru instrumentişti pasionati de a face muzică şi de a cânta împreună. Ei se numesc Sabin Penea-vioara I, Ana Maria Marian – vioara II, Laura Zecheru-viola si Andrei Niţescu – violoncel. In toamna anului 2014 talentatii instrumentisti au fost laureati ai Premiului II si al Premiului Special “Antonin Dvorak” la Concursul International de Muzica de Camera “Plovdiv, Bulgaria”. Pentru recitalul din 13 inauarie, ei au pregatit un program Haydn, Zabel, Borodin.

Irina Ungureanu s-a născut in 1984 în Bucureşti. În prezent locuieşte în Zürich, Elveţia. A studiat canto la conservatorul din Zürich la Jane şi David Thorner Mengedoth. I.U. activează cu precădere în domeniul muzicii vechi şi al celei noi, se simte atrasă de repertoriul de lied şi oratoriu, de improvizaţia liberă şi de muzica populară românească, pe care a îndrăgit-o incă din copilărie. Irina Ungureanu a deţinut conducerea muzicală a unor producţii teatrale şi a creat, impreună cu actorul Hansrudolf Twerenbold programe de lectură cu muzică. A primit impulsuri hotărâtoare de la Lauren Newton (improvizaţie vocală), Daniel Fueter, Martina Bovet, Jens Fuhr (Lied), Kees Boeke (muzică veche).

In seara zilei de 20 ianuarie, impreuna cu pianista Verona Maier, Irina Ungureanu va fi oaspetele Stagiunii de marti seara cu o propunere extrem de indrazneata: ciclul de lieduri Winterreise de Franz Schubert.

Felicia-Gabriela Greciuc, oboistă a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, este absolventă al Colegiului Naţional de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Florin Ionoaia şi aprofundează studiul oboiului sub îndrumarea unor maeştrii precum: Emanuel Abbuhl, Matthias Backer, Christian Smith, Diego Dini-Ciaci, Gareth Hulse, Richard Simpson, Joris Van den Hauwe.Tânăra oboistă a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, obţinînd nenumărate premii printre care enumerăm : Premiul „Best oboe player residing in Romania” şi premiul „Best contestant attending a Romanian University” (2013) - Concursul Internaţional „Gheorghe Dima” Cluj- Napoca; Premiul I (2010) . Alaturi de pianista Cristina Popescu, Felicia Greciuc ne va oferi, pe 27 ianuarie, una dintre rarele ocazii de a asculta piese minunate din repertoriul de oboi semnate de Telemann, Scarlatti, C.Ph. E. Bach, Poulenc, Ravel.


Stagiunea de marţi seara

image

Marti, 06 Ianuarie 2015, 19:00 - 20:00
Sala mica

Recital de pian
ADELA LICULESCU
Program
Ludwig van Beethoven
Sonata nr. 32, în do minor, op. 111
Claude Debussy
Reflets dans l’eau din ciclul “Images”
Franz Liszt
Sonata în si minor
Coproducãtori: Radio România Muzical, Radio România Cultural0

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Adela Liculescu s-a născut la Craiova în data de 4 august 1993. Este absolventă a Liceului de Artă "Marin Sorescu" din Craiova, unde a studiat pianul sub îndrumarea profesoarei Mariana Ilie până în clasa a X-a şi apoi a maestrului Mihai Ungureanu, solist al Filarmonicii din Craiova.
În prezent, este studentă la Viena, la Universität für Musik und darstellende Kunst, la clasa profesorului Martin Hughes.
Premii obţinute în domeniul muzical (selectie):
Premiul I la Concursul Elena Rombro Stepanow Klavierwettbewerb, Viena, 2012
Premiul I la Olimpiada Naţională de interpretare instrumentală (2007, 2009 – 2012)
Premiul I la concursul « Premiile Orange pentru tineri muzicieni » Bucureşti, 2008
Premiul I la concursul «Rovere d'Oro», San Bartolomeo al Mare, Italia, 2006
Premiul I de excepţie la Concursul Internaţional de pian "Pro Piano" Bucureşti, 2003 şi 2004
Premiul special pentru cea mai tânără interpretă cu o Realizare Pianistică Muzicală Deosebită la Concursul Internaţional de pian "Carl Filtsch" Sibiu, 2001
În perioada 2001 – 2012, a participat la mai multe ediţii ale unor cursuri de măiestrie interpretativă unde a lucrat cu pianiştii Walter Krafft (Germania), Csíky Boldizsár, Mihai Ungureanu, Vlad Dimulescu (România), Martin Hughes (Austria), Diana Ketler (Marea Britanie), Konstantin Lifschitz (Elveţia), Carlos Roque Alsina (Franţa), Jacques Rouvier (Franţa), Sylviane Deferne (Elveţia), Mirabela Dina (Germania), Tamas Vesmas (Noua Zeelandă), Claude Bessmann (Franţa).
Adela a susţinut recitaluri şi concerte pe scene renumite din ţară şi din străinătate, precum Ateneul Român, Sala Radio Bucureşti, Sala Mică a Palatului Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul "George Enescu" Bucureşti, Filarmonica din Craiova, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica din Rm. Valcea, Sala “Casino” Sinaia, sălile de concert ale Academiilor de Muzică din Bucureşti şi din Cluj; Filarmonica Gasteig din München, Bad Tölz, Murnau (toate în Germania), Palatul Albrizzi din Veneţia, Vila Carlotta din Tremezzo – Como, Aymaville, Merano, Montepulciano, Arezzo (toate în Italia), Viena (Austria), Aix-en-Provence (Franţa), Gdansk (Polonia) ş.a.
A interpretat concerte cu orchestra pe scenele filarmonicilor din Craiova şi Sibiu, precum şi la Sala Mică a Palatului Bucureşti. A colaborat cu dirijorii Tiberiu Soare, Romeo Râmbu, Alexandru Iosub.
A participat ca interpretă în manifestări precum Piaţa Festialului "George Enescu" (2007), Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!" Bucureşti (2008), Festivalul SONORO Bucureşti 2010 şi 2011, Festivalul “Enescu şi muzica lumii” Sinaia (2012).
Ca bursieră SoNoRo (2010, 2011, 2012), precum şi ca laureată a concursului « Premiile Orange pentru tineri muzicieni », a avut ocazia să interpreteze muzică de cameră în compania unor muzicieni consacraţi precum Domenico Nordio, Diana Ketler, Alexander Sitkovetsky, Corinne Chapelle, Natalia Lomeiko, Răzvan Popovici, Erich Oskar Hütter, Julian Arp, etc.


 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite