probiotice - ultimele știri
Alimentele fermentate continuă să atragă atenția pentru beneficiile lor pentru sănătate, deoarece sunt bogate în antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sănătate și wellness, explică, pe Yahoo Life, ce sunt mai exact aceste alimente.
Un studiu realizat recent pentru a înţelege şi a preveni obezitatea infantilă a descoperit că nutrienţii pe care mamele îi primesc înainte şi în timpul sarcinii pot face o diferenţă reală în ceea ce priveşte greutatea pe care o vor atinge copiii lor în primii ani de viaţă, informează Xinhua
L'Oréal a anunțat finalizarea procesului de achiziție a companiei daneze Lactobio, lider de piață în cercetarea probioticelor și a microbiomului, cu sediul în Copenhaga.
Preparatele din ospățul de sărbători sunt departe de a fi dietetice și nici moderația nu este la ordinea zilei. Pentru a evita indigestia, balonarea și durerile abdominale, nutriționistul Mihaela Bilic ne învață ce să facem.
articol publicitar
Aparatul digestiv este esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. O digestie sănătoasă nu doar că ne asigură nutrienții necesari, ci are, de asemenea, un impact semnificativ asupra stării noastre generale de sănătate.
În categoria inhibitoarelor naturale al apetitului intră suplimente sau alimente care ajută la reducerea senzației de foame sau la creșterea ratei metabolismului potrivit verywellhealth.com.
Indiferent dacă aveți sau nu o boală digestivă, sănătatea intestinului joacă un rol important în aproape toate funcțiile corpului, de la sistemul imunitar până la sănătatea mintală. Suplimentele probiotice sunt o modalitate de a ajuta la menținerea unui tract gastro-intestinal (GI) sănătos.
Alegerea alimentelor pe care le consumăm la micul dejun poate avea consecințe pentru restul zilei și pentru sănătatea noastră generală, inclusiv asupra riscului de cancer, scrie TODAY.com.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic susţine că „produsele expirate nu sunt obligatoriu şi stricate”. Aceasta susţine că produsele fermentate şi mucegăite pot fi chiar benefice, având în vedere efectul lor probiotic. În plus, sunt unele produse care nu...
Medicina de precizie presupune personalizarea actului medical şi abordarea bazată pe ştiinţă, „păreriştii“ din zona medicală fiind dăunători sănătăţii, atrag atenţia medicii specialişti. Stilul de viaţă este responsabil pentru 70% din bolile de care ...
Probioticele au misiunea de a proteja colonul de infecţii care duc la boli grave. În cazul detoxifierii de primăvară, acestea acţionează asupra florei intestinale şi stimulează procesul de detoxifiere....
Dieta cu iaurt este un mijloc eficient de a pierde maximum trei kilograme în circa două săptămâni. Introducerea în dietă a iaurtului natural degresat ajută la un mai bun management al greutăţii pe termen lung....
Sărbătorile se apropie şi ne vom supune unui bombardament culinar căreia îi vom face faţă mai bine sau mai rău. Dincolo de excesul de calorii consumate în timpul meselor, contabilizate în nesuferitele kilograme, ar putea exista şi alte motive pentru ...
Pepenele se numără printre murăturile de sezon. Nimic nu se poate compara cu gustul dulce şi uşor acrişor, aceştia fiind perfecţi pentru a însoţi friptura....
Deşi nu sunt la fel de cunoscute precum probioticele, prebioticele aduc la fel de multe beneficii sănătăţii. Nu doar că joacă un rol important în acţiune probioticelor, ci sunt un aliat de încredere şi când vine vorba de pierderea în greutate.
Oamenii de ştiinţă canadieni au hrănit musculiţele de fructe cu o combinaţie de probiotice şi un supliment pe bază de plante care a reuşit să le prelungească viaţa cu 60% şi să le protejeze de bolile cronice asociate cu îmbătrânirea. Musculiţa de fru...
Toate iaurturile sunt surse de calciu, proteine, zinc, potasiu, vitamina B6 şi vitamina B12. Ceea ce distinge iaurtul grecesc de iaurtul normal este textura sa mai groasă şi cremoasă, deoarece zerul este îndepărtat....
Infecţia este un factor de risc în orice procedură chirurgicală. Prin alimentaţie putem ajuta organismul să facă faţă acestui risc şi să se recupereze mai repede....
Corpul uman găzduieşte trilioane de bacterii şi cele mai multe se găsesc la nivelul intestinelor şi joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale. Îţi susţin sistemul imunitar, îţi protejează mucoasa intestinal, ajută la asimilarea unor substan...
Bananele verzi sunt sursă importantă de fibre dietetice, vitamine şi minerale şi chiar o cantitate mică de proteine. Chiar dacă preferate sunt bananele galbene, şi cele verzi sunt foarte sănătoase. Iată de ce este bine să le mănânci:
Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet şi cu o mare neplăcere şi anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviţi din cele ce urmează!...
Detoxifierea zilnică ne menţine sănătoşi pe termen scurt. Specialiştii recomandă cinci obiceiuri zilnice pentru detoxifierea corpului şi a minţii....
Una dintre cele mai bune modalităţi de a rămâne sănătoasă la peste 40 de ani este consumul de vitamine şi substanţe nutritive potrivite. Substanţele pe care le obţine organismul din alimente sunt de recomandat în faţa suplimentelor, deoarece acestea ...
Stresul şi lipsa somnului ne fac vulnerabili în faţa îmbolnăvirilor. De asemenea, administrarea incorectă de medicamente, mai ales de antibiotice, duce la scăderea capacităţii naturale de apărare a organismului în faţa bolilor....
Alimentele sunt ajutorul cel mai de preţ al sănătăţii tale. Momentul în care alegi să le consumi poate face diferenţa dintre sănătate şi boală....
Tratamentul medicamentos cu antibiotice este de mare efect în cazul infecţiilor, însă deloc lipsit de efecte adverse neplăcute.
Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenţie şi alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poţi grăbi vindecarea....
Vrei ca, iarna aceasta, răceala sau gripa să stea departe de tine? Nu te baza doar pe suplimentele de imunitate, ai grijă şi la stilul de viaţă şi la alimentaţie!...
Alimentele cu substanţe probiotice care „luminează“ tranzitul intestinal şi previn cancerul de colon
Probioticele sunt microorganisme nepatogene care ameliorează echilibrul microflorei la nivelul tractului gastrointestinal. Printre produsele alimentare cu conţinut proiotic se numără iaurturile, sucurile de fructe sau lactatele fermentate.
Produsele lactate de tipul iaurtului, kefirului, brânzei de vaci sunt alimente bogate în microorganisme vii - Lactobacillus şi Bifidobacterium - benefice pentru sănătatea noastră....
Un adevărat elixir pentru sănătate, varza, nelipsită de pe masa românilor, mai ales cea murată, este un medicament pentru numeroase afecţiuni. Specialiştii spun că este un remediu excelent împotriva constipaţiei, iar mesele cu mâncăruri grele necesit...
Nutriţioniştii recomandă introducerea iaurtului în dieta tuturor celor care doresc să îşi ţină sub control greutatea corporală. Datorită conţinutului variabil de grăsimi, de la 0,1% la 3%, iaurtul se potriveşte oricărei diete: hipocalorică, hipolipid...
O bună digestie este susţinută de bacteriile sănătoase care se găsesc în tractul digestiv. Când corpul nu produce suficiente probiotice, te poţi confrunta cu o serie de probleme, precum obezitate, diabet, sindrom de colon iritabil şi colite ulcerativ...
Peste 31% dintre românii adulţi sunt obezi, iar peste 34% sunt supraponderali, potrivit studiului PREDATORR, 2013 - 2014....
Corpul absoarbe toxine în fiecare zi, iar când se acumulează în exces, te poţi confrunta cu diverse probleme de sănătate. Află când este cazul să recurgi la o detoxifiere a organismului....
Cum v-aţi simţi în preajma unei persoane care este legată la ochi şi ţine în mână o mitralieră gata să tragă în orice mişcă? Comparaţia este poate prea dură, dar reflectă întocmai ceea ce se întâmplă cu organismul nostru când este bombardat cu antibi...
CONEXIUNE Tubul digestiv nu este doar o componentă a aparatului de nutriţie al organismului. Este mult mai mult decât atât. Specialiştii s-au convins în ultimii ani de cercetări de un lucru: de ceea ce se întâmplă la acest nivel depind activitatea un...
Specialiştii spun că sănătatea digestivă este mai importantă decât ne putem imagina. Studiile recente au arătat că de felul în care ne hrănim depinde activitatea unor regiuni ale creierului, îmbunătăţind sau agravând chiar simptomele anumitor boli.
Unele dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelilor şi a altor infecţii sunt şi cele mai la îndemână. Nu e nevoie decât de câţiva paşi până la propria cămară.
Celebrul căpitan James Cook a introdus varza murată în meniul marinarilor de cursă lungă, salvându-i astfel de avitaminoză. Şi aceasta nu este singura sa virtute.
Şase profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au realizat în premieră un nectar probiotic de dovleac, în laboratoarele Universităţii „Dunărea de Jos“.
Sunt cunoscute şi ca bacterii „bune”, pentru că sunt esenţiale pentru tranzitul intestinal şi pentru imunitate. Iaurtul este cea mai bună sursă de probiotice, dar nu orice sortiment este bun. Pe etichetă vei găsi indiciile de care ai nevoie....
Stările de nelinişte pot fi tratate în cele mai multe cazuri prin medicamente sau psihoterapie, dar acest lucru nu înseamnă că nu există şi alte posibilităţi de a depăşi acest impas, un exemplu în acest caz fiind o dietă potrivită....
Administrarea de bacterii intestinale bune, numite şi probiotice, i-ar putea ajuta pe bebeluşi să nu mai sufere de pe urma colicilor, susţine un nou studiu, însă oamenii de ştiinţă rămân rezervaţi.
Numărul şi diversitatea bacteriilor din intestine pot influenţa greutatea, susţine un nou studiu. Oamenii obezi au mai puţine bacterii şi nu foarte variate.
Majoritatea bacteriilor din sistemul nostru digestiv, aproximativ 500 de specii, au roluri bine definite în păstrarea stării noastre de sănătate. Ele ne ajută nu doar să metabolizăm hrana, ci ne şi protejează de boli, fiind aliaţi de nădejde ai siste...