Cum te ajută prebioticele să pierzi în greutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu ezita să incluzi în alimentaţia zilnică cât mai multe alimente care au un conţinut ridicat de prebiotice.
Nu ezita să incluzi în alimentaţia zilnică cât mai multe alimente care au un conţinut ridicat de prebiotice.

Deşi nu sunt la fel de cunoscute precum probioticele, prebioticele aduc la fel de multe beneficii sănătăţii. Nu doar că joacă un rol important în acţiune probioticelor, ci sunt un aliat de încredere şi când vine vorba de pierderea în greutate.

Numeroase studii au arătat de-a lungul timpului că probioticele sunt un real suport nu doar pentru sistemul digestiv (menţin sănătatea intestinală), ci şi pentru imunitatea organismului. Dar ştiai că probioticele nu pot acţiona eficient fără prebiotice? Îţi spunem ce sunt acestea din urmă, dar şi ce rol au în procesul de slăbire. 

Ce sunt prebioticele

Deşi termenul de prebiotic a fost inventat în anul 1995, el se foloseşte mult mai des în ultimii ani. Ele sunt de fapt fibre nedigerabile care se găsesc în unele fructe, legume şi amidonoase şi care contribuie la dezvoltarea de bacterii benefice la nivel intestinal. Este bine de ştiut că fiecare prebiotic este o fibră, asta deşi nu toate fibrele sunt prebiotice. Iar asta deoarece fibrele sunt considerate prebiotice doar dacă:

- nu se digeră şi nu se absoarb în tractul gastrointestinal superior;

- sunt fermentate de microflora intestinală;

- ajută la stimularea şi dezvoltarea de bacterii noi bune în intestine. 

Probioticele şi prebiotice

Între cele două există o legătură de dependenţă, spun specialiştii în nutriţie. Fibra prebiotică este principala sursă de hrană pentru probiotice, asta deoarece acestea din urmă nu se pot multiplica fără primele.

Află pe clicksanatate.ro cum te ajută prebioticele să pierzi în greutate 

Cele mai bune remedii împotriva stresului

De ce e bine să mănânci roşii 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite