Stiri despre patriarh

  76 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reverberaţia istorică a unei ctitorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reverberaţia istorică a unei ctitorii

  Calendarul creştin-ortodox românesc pe anul 2017 se află pus emblematic sub semnul „comemorării lui Justinian Patriarhul“, cel mai de seamă, după opinia mea, înalt slujitor al Bisericii Naţionale, cunoscut la un moment dat, poate că şi astăzi, din ignoranţă sau şi din rea credinţă, drept „Patriarhul roşu“, căruia, din fericire, timpul şi înţelegerea superioară a misiunii şi a operei lui i-au redat meritele de salvator

 • Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • Patriarhul Kirill al Moscovei vine astăzi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhul Kirill al Moscovei vine astăzi la Bucureşti

  Patriarhul Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii va veni, joi, la Bucureşti, unde va lua parte la ceremoniile dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, dar şi la o slujbă Te Deum organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

 • Crize succesive în BOR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crize succesive în BOR

  La data de 30 iulie 2007 înceta din viaţă patriarhul Teoctist (pe numele de mirean Toader Arăpaşu). În ziua de 12 septembrie 2007, Colegiul Electoral Bisericesc îl desemna drept succesor pe Daniel Ciobotea care avea să devină Patriarhul Daniel, odată cu întronizarea lui, săvârşită la data de 30 septembrie 2007.

 • Patriarhul Teoctist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhul Teoctist

  La final de iulie, acum un deceniu, murea Patriarhul Teoctist (7 februarie 1915-30 iulie 2007). Vestea plecării dintre noi a nonagenarului ierarh a fost surprinzătoare, intervenţia medicală de la Fundeni nefiind una de urgenţă, ci programată.

 • Despre problemele Bisericii Ortodoxe Române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre problemele Bisericii Ortodoxe Române

  Încep comentariul meu de astăzi prin a reaminti câteva fapte din trecutul totalitar al României. Evenimente deloc onorante pentru biografia unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, pentru complicităţile întreţinute de aceasta cu autorităţile comuniste.

 • Papa
şi Patriarhul. Roma şi Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa şi Patriarhul. Roma şi Bucureşti

  Europa îşi găseşte o nouă speranţă în solidaritate, care este cel mai eficient antidot la formele moderne de populism. Solidaritatea nu este doar un ideal; ea se exprimă în actiuni concrete.

 • Inspiraţie
patriarhală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inspiraţie patriarhală

  Anul 2017 este dedicat, alături de alte subiecte, celor care, ajunşi în temniţele comuniste din diferite motive, au sfârşit prin a depune mărturie despre credinţa lor în Hristos.