stiri despre monica macovei

Într-o lume în care se citeşte tot mai puţin, sînt recunoscător personajelor, tot mai rare, care se străduiesc să dea de citit. Evident, cu cîteva nuanţe. Uneori, de pildă, mi se pare excesivă o anumită grafomanie egolatră, practicată năvalnic de o mulţime de condeieri autocomplezenţi, gata să etaleze, zgomotos, mici frisoane lirico-metafizice, a căror unică utilitate este întreţinerea pioasă a unei „nobile“ (şi vide) imagini de sine.

acum 6 ore · comentarii (0)

Stresaţi că societatea civilă (=cetăţenii organizaţi în asociaţii şi fundaţii) îşi îndeplineşte cu brio rolul de monitor şi cenzor asupra puterii politice, criticând măsurile mai puţin bune şi încercând să aibă un cuvânt de spus în privinţa diverselor politici publice, doi parlamentari ai PSD încearcă să treacă prin Parlament un proiect de lege care ar deschide calea către o eventuală cenzură a organizaţiilor non-guvernamentale.

acum 21 ore · comentarii (11)

Sunt 62 de televiziuni cuprinse în sistemul naţional de măsurare a audienţei, realizat de compania Kantar Media. Sunt multe. Din cele 62, doar cinci contează pentru români. În octombrie a.c., cota cumulată de piaţă a primelor cinci televiziuni din topul audienţei naţionale – Pro TV, Antena 1, Kanal D, România TV şi Antena 3 – a fost de 51,75%.

acum 6 ore · comentarii (4)

Declaraţiile politice în scumpa noastră patrie se fac cu mare uşurinţă, din diverse motive, unele sunt răfuieli între diversele partide rivale, destule sunt iresponsabile. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor dacă nu chiar în toate, declaraţiile politice iresponsabile nu au consecinţe în faţa legilor. Cei care le fac nu sunt traşi la răspundere juridică, chiar dacă au avut drept ţintă diverse obiective, cum ar fi statul de drept.

acum 5 ore · comentarii (1)

Este inacceptabil ca oameni tineri, capabili, cu funcţii destul de bine închegate în sistemul ONG din România să susţină o asemenea bazaconie cum este finanţarea creşterilor salariale din sectorul public din deficit bugetar. Până la 1 octombrie 2017, de la începutul anului, fiecare român a fost îndatorat de guvernarea PSD cu 700 lei, având în vedere o dobândă de 3%.

acum 6 ore · comentarii (8)

Cu toţii ştim cât de greu este să faci un copil să accepte lucruri pe care nu le înţelege sau care nu îi fac plăcere. Aşa se întâmplă şi cu mersul la stomatolog sau, mai grav, cu acceptarea unui tratament ortodontic. Aparatul dentar, deşi la modă, este greu de purtat, iar durata lungă a acestui tratament este descurajantă.

acum 3 ore · comentarii (1)

Generalul David Petraeus a vizitat Bucureştiul la începutul lunii mai pentru a participa la Summit-ul dedicat bunei guvernări (organizat de Strategikon). Atunci, Defence Matters a iniţiat o discuţie mai largă cu fostul comandant al forţelor coaliţiei din Irak despre campania împotriva ISIS, revizionismul contemporan, strategia din regiunea Af-Pak. El a avertizat în mod special despre posibilitatea unui ISIS 3.0.