Stiri despre andrei plesu

  396 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Secolul lui Neagu Djuvara. Scriitorul împlineşte astăzi 100 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secolul lui Neagu Djuvara. Scriitorul împlineşte astăzi 100 de ani

  Unul dintre cei mai importanţi intelectuali români, istoricul şi scriitorul Neagu Djuvara, împlineşte astăzi, pe 18 august, vârsta de 100 de ani. Este primul nume din cultura română care-şi aniversează anul acesta centenarul, filosoful Mihai Şora urmând să împlinească aceeaşi vârstă pe 7 noiembrie. Cu această ocazie, editura Humanitas i-a pregătit o surpriză scriitorului, care lucrează la un roman de dragoste: publicarea unui volum aniversar.

 • Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, printre cei care îi cer prim-ministrului reevaluarea concursului pentru şefia Muzeului Ţăranului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, printre cei care îi cer prim-ministrului reevaluarea concursului pentru şefia Muzeului Ţăranului Român

  Scriitorii Andrei Pleşu şi Mircea Cărtăresu, prinţesa Marina Sturdza şi Dan Perjovschi se numără printre semnatarii unei scrisori deschise, prin care îi solicită prim-ministrului Dacian Cioloş o reevaluare a modului în care Ministerul Culturii a desfăşurat ultimul concurs pentru directoratul Mizeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

 • Un sfat
pentru marii poeţi şi filosofi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfat pentru marii poeţi şi filosofi

  Povestea cu care aş dori să încep însemnările mele de astăzi s-a petrecut prin anii 2003-2004. Ion Iliescu era la vremea aceea preşedinte, Realitatea tv era încă o televiziune adevărată, Robert Turcescu, un tânăr ce depăşise deja condiţia de gazetar promiţător.

 • Pardon, scuzaţi, bonsoir...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pardon, scuzaţi, bonsoir...

  În lunile de după „evenimente“, Vadim Tudor se distra informînd, din cînd în cînd, poporul, în proaspăt lansata sa publicaţie („România Mare“) asupra unor năzbîtii banditeşti ale subsemnatului.

 • Domnul Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnul Andrei Pleşu

  „În definitiv, asta sunt: un publicist“, scrie Andrei Pleşu în Cuvânt înainte la recenta sa culegere de articole, publicate anterior în „Dilema veche“ şi „Adevărul“, intitulată „Nelinişti vechi şi noi“ (Editura Humanitas, 2016), în fapt, un al doilea volum, cu un conţinut asemănător, după „Despre frumuseţea uitată a vieţii“ din 2011.

 • Pleşu: Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut să joace un rol în politica românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu: Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut să joace un rol în politica românească

  Scriitorul Andrei Pleşu îşi mărturiseşte perplexitatea că un personaj ”atât de nelalocul lui” cum este Victor Ponta a jucat un rol în politica românească şi s-ar putea chiar să mai joace, în pofida unor dezonorante probe de inadecvare. Andrei Pleşu a comentat, într-o declaraţie pentru agenţia de presă News.ro, decizia de plagiat pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, pe care CNATDCU şi-a asumat-o.

 • „A doua Biblie“, pentru prima oară în română, lansată azi în Aula BCU de către filosoful Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „A doua Biblie“, pentru prima oară în română, lansată azi în Aula BCU de către filosoful Andrei Pleşu

  Volumul „Patericul Mare. Apoftegmele părinţilor pustiei. Colecţia tematică“, publicat recent de Editura Bizantină, va fi lansat azi, 15 iunie, de la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, prezentat de Andrei Pleşu şi traducătorul său, pr. Constantin Coman, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Traducerea integrală în română este o impresionantă lucrare ştiinţifică, pe un text fundamental al creştinismului.

 • Norman Manea, sărbătorit în România la 80 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norman Manea, sărbătorit în România la 80 de ani

  Luni, 23 mai, începând cu ora 9.00, în Sala „Ion Heliade Radulescu“ a Bibliotecii Academiei Române, va avea loc o sesiune aniversară dedicată lui Norman Manea, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

 • România. Încercare de diagnostic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România. Încercare de diagnostic

  „Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă.

 • Chetă în doar 10 zile pentru „Cuminţenia pământului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chetă în doar 10 zile pentru „Cuminţenia pământului“

  Avocatul Bogdan Grabowski, reprezentantul proprietarilor sculpturii lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului“, a subliniat, la Adevarul Live, că procesul de achiziţie a operei lui Brâncuşi trebuie să fie finalizat în 10 zile, pe 30 martie, nu pe 31 octombrie, cum a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

 • Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea. „Nu-mi plac oamenii care ştiu tot, care au numai certitudini, nu şi dileme“, spune laureatul.