Stiri despre andrei plesu

  427 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noua limbă de tinichea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua limbă de tinichea

  Recomand cititorilor o carte de curînd apărută (la editura Humanitas) despre Statele Unite ale Americii. E un amplu interviu, luat de Cristian Pătrăşconiu lui Martin S. Martin, medic român stabilit, de multă vreme, în America. Eu unul am avut multe de învăţat citind-o.

 • Vârfuri la Bookfest. Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu şi-au lansat, sâmbătă, cărţile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vârfuri la Bookfest. Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu şi-au lansat, sâmbătă, cărţile

  Sâmbătă, a fost o zi plină la Bookfest, cea de-a patra zi a Salonului de Carte care a început miercuri şi se va încheia duminică la Romexpo. Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Tatiana Niculescu-Bran, Ioana Nicolaie sunt printre autorii de vârf care şi-au lansat cărţile la standul Editurii Humanitas, unde lumea s-a înghesuit ulterior să ia autografe de pe cărţile acestora.

 • N-am înţeles nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  N-am înţeles nimic

  Îi invidiez pe bătrînii care se simt din ce în ce mai înţelepţi, care se pot lăuda cu ”experienţa” lor de viaţă şi sunt trataţi în consecinţă de generaţiile mai tinere. Eu unul sunt tot mai nedumerit, ca să nu zic de-a dreptul perplex. Şi sunt din ce în ce mai stingherit cînd mi se cer ”sfaturi”, ”soluţii”, ”învăţături” competente.

 • Mică antologie a tragicomediei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mică antologie a tragicomediei româneşti

  Pînă să discutăm despre proiecte de ţară şi strategii guvernamentale, pînă să dezbatem legi, pînă să analizăm inserţia optimă a României în contextul geopolitic actual, pînă să stabilim priorităţi, pînă să evaluăm eficienţa instituţiilor vitale ale statului, trebuie să aruncăm o privire şi asupra tipului uman promovat de partidele politice.

 • Paltonul şi steagul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paltonul şi steagul

  Am avut, în două-trei rînduri, obiecţii, rezerve, melancolii legate de prestaţia publică a domnului preşedinte Iohannis. Nu regret deloc că l-am votat, dar, uneori, mi se pare cam laconic, uşor absent, prizonier al unei retorici previzibile. N-am fost de acord cînd, de la Cotroceni, a coborît în stradă pentru a susţine o manifestaţie, oricît de legitimă. Nu era rolul lui.

 • A fi bărbat de stat fără stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fi bărbat de stat fără stat

  O să zică unii că mi s-a pus pata pe dl. Tăriceanu. Am mai păţit-o. Cu ceva ani în urmă, l-am bombănit, în vreo două rînduri, pe dl. Crin Antonescu şi o (pe atunci fidelă) susţinătoare (dna Alina Gorghiu) a observat, ironic, că am o „obsesie” cu şeful ei (din acel moment).

 • Ce citim de Paşte: „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste“, de Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce citim de Paşte: „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste“, de Andrei Pleşu

  În Vinerea Mare, în zilele premergătoare sărbătorii Învierii Domnului şi de Paşte, vă recomandăm să lecturaţi din cartea lui Andrei Pleşu, "Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste". Volumul a fost distins cu Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2012. Vă prezentăm fragmente din prefaţa semnată de Andrei Pleşu în volumul publicat de Editura Humanitas.

 • Lumea patimilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea patimilor

  Se socoteşte că intrarea lui Iisus în Ierusalim e anticipată, în Vechiul Testament, de cartea profetului Zaharia (9, 9-10). Atmosfera generală este de bucurie. A venit Împăratul! Şi odată cu el, o universală promisiune de pace:

 • De la Caragiale citire, cu melancolie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Caragiale citire, cu melancolie

  Anul acesta, acum vreo lună, s-au împlinit 165 de ani de cînd s-a născut Ion Luca Caragiale. Nu ne cramponăm de aniversări festive, mai ales cînd e vorba de un autor care e prezent în măruntaiele ţărişoarei an de an, zi de zi, ceas de ceas.

 • Andrei Pleşu conferenţiază despre Veselul Caragiale, la Teatrul Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu conferenţiază despre Veselul Caragiale, la Teatrul Naţional

  O conferinţa susţinută de Andrei Pleşu, cu titlul „Veselul Caragiale?”,  va avea loc  pe 19 martie, de la ora 11.00, la Sala Studio, a Teatrului Naţional Bucureşti  (TNB). În urmă cu mai bine de zece ani, Andrei Pleşu susţinea prima sa conferinţă la Naţionalul bucureştean, captivând publicul cu un cuceritor discurs "Despre inimă".

 • Andrei Pleşu: „Fără o unificare a memoriei, fără o
condamnare comună a nazismului şi a comunismului, Europa nu va fi omogenă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu: „Fără o unificare a memoriei, fără o condamnare comună a nazismului şi a comunismului, Europa nu va fi omogenă“

  În cadrul conferinţei „Cum ne raportăm la trecut? Cultura memoriei în Europa secolului 21“, scriitorul Andrei Pleşu, alături de ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, şi de directorul filialei din România a Fundaţiei Konrad Adenauer, Martin Sieg, au explicat necesitatea asumării responsabilităţii faţă de trecut într-un mod comun, la nivel european, atunci când vorbim de regimurile totalitare.

 • Andrei Pleşu, despre evenimentele de marţi seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, despre evenimentele de marţi seară

  Simt nevoia să dau, cetăţeneşte, următoarea declaraţie: 1. Din ce am văzut şi auzit pînă acum, este pentru prima dată cînd membrii unui guvern românesc, în frunte cu prim-ministrul, au gîndire de repetenţi, vorbire de semi-analfabeţi şi fire de ticăloşi. Nu mari ticăloşi, pentru că marii ticăloşi fac, din păcate, istorie. La noi e vorba de mici ticăloşi, capabili numai de mici manevre de cartier.