Stiri despre andrei plesu

  405 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Re-recitiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Re-recitiri

  Sînt pagini, din clasici, pe care nu oboseşti să le citeşti, iarăşi şi iarăşi, deşi ştii că asta nu ajută la nimic. Iată:

 • Despre
fragmente, despre presă, despre publicistică şi despre domni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre fragmente, despre presă, despre publicistică şi despre domni

  Aproape că nu ştiu în ce mod, cu ce cuvinte să calific Cuvântul înainte scris de Andrei Pleşu pentru noul şi, iarăşi, superbul său volum ce-i antologhează activitatea publicistică din ultimii doi-trei ani de la Dilema veche şi Adevărul.

 • O văduvă veselă într-o ţară tristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O văduvă veselă într-o ţară tristă

  Noul spectacol al lui Andrei Şerban, „Văduva veselă”, montat la Opera Naţională Română din Iaşi în colaborare cu Opera Naţională Bucureşti, a făcut deja, aşa cum regizorul intuise de la bun început, multe valuri, deşi nu s-a jucat decât de patru ori la Bucureşti şi de trei ori la Iaşi.

 • La veuve. Neagră
şi tristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La veuve. Neagră şi tristă

  PREMIERĂ Mecanismul imaginat de regizorul Andrei Şerban pentru actualizarea „Văduvei vesele“ funcţionează în gol, spectatorul neputând rezona nici cu spectacolul vetust, nici cu contemporaneizarea forţată, care sună ca nuca-n perete.

 • Andrei Pleşu şi nevoia de repere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu şi nevoia de repere!

  Scrierile domnului Andrei Pleşu te invită şi te obligă la un alt tip de lectură, îţi propune un alt stil pentru că foloseşte un alt tip discurs. Îţi creează o altă stare la finalul fiecărui articol.

 • Secolul lui Neagu Djuvara. Scriitorul împlineşte astăzi 100 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secolul lui Neagu Djuvara. Scriitorul împlineşte astăzi 100 de ani

  Unul dintre cei mai importanţi intelectuali români, istoricul şi scriitorul Neagu Djuvara, împlineşte astăzi, pe 18 august, vârsta de 100 de ani. Este primul nume din cultura română care-şi aniversează anul acesta centenarul, filosoful Mihai Şora urmând să împlinească aceeaşi vârstă pe 7 noiembrie. Cu această ocazie, editura Humanitas i-a pregătit o surpriză scriitorului, care lucrează la un roman de dragoste: publicarea unui volum aniversar.

 • Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, printre cei care îi cer prim-ministrului reevaluarea concursului pentru şefia Muzeului Ţăranului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Dan Perjovschi, printre cei care îi cer prim-ministrului reevaluarea concursului pentru şefia Muzeului Ţăranului Român

  Scriitorii Andrei Pleşu şi Mircea Cărtăresu, prinţesa Marina Sturdza şi Dan Perjovschi se numără printre semnatarii unei scrisori deschise, prin care îi solicită prim-ministrului Dacian Cioloş o reevaluare a modului în care Ministerul Culturii a desfăşurat ultimul concurs pentru directoratul Mizeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

 • Un sfat
pentru marii poeţi şi filosofi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfat pentru marii poeţi şi filosofi

  Povestea cu care aş dori să încep însemnările mele de astăzi s-a petrecut prin anii 2003-2004. Ion Iliescu era la vremea aceea preşedinte, Realitatea tv era încă o televiziune adevărată, Robert Turcescu, un tânăr ce depăşise deja condiţia de gazetar promiţător.

 • Pardon, scuzaţi, bonsoir...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pardon, scuzaţi, bonsoir...

  În lunile de după „evenimente“, Vadim Tudor se distra informînd, din cînd în cînd, poporul, în proaspăt lansata sa publicaţie („România Mare“) asupra unor năzbîtii banditeşti ale subsemnatului.

 • Domnul Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnul Andrei Pleşu

  „În definitiv, asta sunt: un publicist“, scrie Andrei Pleşu în Cuvânt înainte la recenta sa culegere de articole, publicate anterior în „Dilema veche“ şi „Adevărul“, intitulată „Nelinişti vechi şi noi“ (Editura Humanitas, 2016), în fapt, un al doilea volum, cu un conţinut asemănător, după „Despre frumuseţea uitată a vieţii“ din 2011.

 • Pleşu: Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut să joace un rol în politica românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu: Sunt perplex că un personaj atât de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut să joace un rol în politica românească

  Scriitorul Andrei Pleşu îşi mărturiseşte perplexitatea că un personaj ”atât de nelalocul lui” cum este Victor Ponta a jucat un rol în politica românească şi s-ar putea chiar să mai joace, în pofida unor dezonorante probe de inadecvare. Andrei Pleşu a comentat, într-o declaraţie pentru agenţia de presă News.ro, decizia de plagiat pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, pe care CNATDCU şi-a asumat-o.

 • „A doua Biblie“, pentru prima oară în română, lansată azi în Aula BCU de către filosoful Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „A doua Biblie“, pentru prima oară în română, lansată azi în Aula BCU de către filosoful Andrei Pleşu

  Volumul „Patericul Mare. Apoftegmele părinţilor pustiei. Colecţia tematică“, publicat recent de Editura Bizantină, va fi lansat azi, 15 iunie, de la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, prezentat de Andrei Pleşu şi traducătorul său, pr. Constantin Coman, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Traducerea integrală în română este o impresionantă lucrare ştiinţifică, pe un text fundamental al creştinismului.