andrei plesu

  306 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Faţă în faţă: România electorală, Andrei Pleşu şi Radu Beligan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faţă în faţă: România electorală, Andrei Pleşu şi Radu Beligan

  Când vezi doi oameni de mare valoare, excepţionali, încăierându-se, în plin război româno-român, te apucă o tristeţe iremediabilă, vorba poetului. În cazul nostru, numai unul a sărit la celălalt, iar cel din urmă a ales să tacă. Dorind până la obsesie binele românilor, mă rog uneori Celui de Sus să nu se mai încaiere nimeni. Degeaba!

 • Mittagsdämon: Andrei Pleşu şi starea de nefericire comună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mittagsdämon: Andrei Pleşu şi starea de nefericire comună

  Înlocuiţi vârsta pe care o dă dl Pleşu, 60, cu vârsta voastră, o voi face cu a mea, hai 42, şi veţi vedea că adevărurile sale sunt perfect valabile şi nouă. Tot demonul amiezii să fie de vină? Acel Mittagsdämon pe care cultura germană îl sintetizează mai bine ca alte culturi? Cine ştie…recitim, recitind poate ne revenim.

 • În apărarea dreptului la opinie şi a domnului Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În apărarea dreptului la opinie şi a domnului Andrei Pleşu

  Redacţia „Adevărul“ a luat la cunoştinţă, cu regret, de atacurile repetate la care a fost supus, în ultima vreme, în spaţiul public, scriitorul şi filosoful Andrei Pleşu, unul dintre editorialiştii ziarului nostru.

 • Cât valorează conştiinţa, domnule Andrei Pleşu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât valorează conştiinţa, domnule Andrei Pleşu?

  Pentru meritele sale, în multiple calităţi, de eseist, filosof, estetician şi istoric al artei, stilist al limbii române, lui Andrei Pleşu i-au fost apreciate în multe situaţii şi analizele cotidiene, multe dintre acestea asumate politic, uneori realiste, alteori nedrepte, anumite exagerări fiindu-i iertate doar pentru ceea ce reprezintă ca intelectual. Şi-a asumat părerologia iar noi i-am acceptat-o în multe rânduri cu drag.

 • Pleşu: Aştept turul II şi oricare dintre candidaţi care ajunge acolo va avea votul meu, în afară de Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu: Aştept turul II şi oricare dintre candidaţi care ajunge acolo va avea votul meu, în afară de Victor Ponta

  Scriitorul Andrei Pleşu a declarat, joi seară, la gandul.info, că, în turul II al alegerilor prezidenţiale, va vota orice candidat, cu excepţia lui Victor Ponta. De asemenea, Pleşu a răspuns atacurilor la care a fost supus în urma publicării scrisorii deschise către Radu Beligan, pe platforma de bloguri „Adevărul“.  Andrei Pleşu şi Cristian Tudor Popescu au participat la o dezbatere găzduită de Gândul Live.

 • Radu Beligan şi istoria
simpatiilor politice: de la susţinerea lui Ion Iliescu, „om cinstit şi bun“, la admiraţia
pentru „tânărul energic“ Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Beligan şi istoria simpatiilor politice: de la susţinerea lui Ion Iliescu, „om cinstit şi bun“, la admiraţia pentru „tânărul energic“ Ponta

  Scriitorul Andrei Pleşu a publicat recent, în ziarul „Adevărul“, un text în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de susţinerea arătată de către actorul Radu Beligan premierului Victor Ponta, la ceremonia de lansare a candidaturii liderului PSD. Nu este prima dată, însă, când artistul dovedeşte implicare politică.

 • Răspuns la scrisoarea lui Andrei Pleşu către Radu Beligan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspuns la scrisoarea lui Andrei Pleşu către Radu Beligan

  Patru actori ai Teatrului Naţional Bucureşti şi tot atâţia muzicieni au semnat un mesaj adresat lui Andrei Pleşu, ca răspuns la scrisoarea deschisă pe care acesta i-a adresat-o actorului Radu Beligan.

 • Andrei Pleşu: Electorale…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu: Electorale…

  Crede cineva că Churchill sau De Gaulle, Mitterrand sau Helmut Schmidt, John Kennedy sau chiar socialistul Hollande au făcut vreodată campanie electorală cu ulei şi mălai, cu daruri către Biserică, sau cu autobuze pentru şcoli? Avem un motiv în plus să observăm că România e altfel. Trăim, s-ar zice, întradiţia iarmarocului. Totul e de vînzare, totul se poate cumpăra.

 • Preşedintele şi politica în România (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele şi politica în România (I)

  Domnul Băsescu, dacă vă gândiţi, a trecut prin patru alegeri prezidenţiale, două normale şi două plebiscite legate de încercarea legislaturii de a demite preşedintele. Acesta a fost deceniul mai banal al politicii româneşti. Preşedintele arată prin exagerare anomalia lumii noastre politice.

 • Strugurii s-au acrit pentru propaganda lui Traian Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strugurii s-au acrit pentru propaganda lui Traian Băsescu

  Când Traian Băsescu şi oamenii lui nu mai ştiu ce să spună pentru că şi-au piedut din popularitate, trec la discursul "strugurii sunt acri". La fel face şi domnul Andrei Pleşu prin atitudinea sa de om cu intelectul “profund jignit” de participarea unor oameni de stat la diverse evenimente cu caracter ecumenic, uitând de momentele când a rămas fără reacţie la excesele preşedintelui Traian Băsescu.

 • Aceştia nu sunt bunicii noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aceştia nu sunt bunicii noştri

  Sau poate sunt. Sunt ei, torţionari, securişti, oameni cu chipuri blânde care le cumpără ciocolată nepoţilor din pensia de 350 de lei, sunt bătrânii pe lângă care trecem în fiecare zi, de cele mai multe ori, cu indiferenţă. Cei mai mulţi sunt săraci, uitaţi, abandonaţi, neglijaţi, înfometaţi, frustraţi, înfuriaţi, degradaţi, înrăiţi.

 • Ce fel de ministru al Culturii ne trebuie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fel de ministru al Culturii ne trebuie?

  Propunerea d-nei Rozalia Biro ca ministru al Culturii a stârnit controverse. Unele sunt îndreptăţite, altele scapă din vedere esenţialul. Indiferent cine va fi persoana propusă pentru a ocupa fotoliul ministerial, rămâne să găsim răspunsul la întrebarea fundamentală: ce fel de ministru al Culturii ne trebuie?