Stiri despre andrei plesu

  455 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Pe vremuri, Nae Girimea era frizer. Acum e şef de partid şi mare mahăr… Prestigiul omului (şi justificarea lui cosmică, de vreme ce este zenitul, centrul lumii create) se bizuie pe trei virtuţi incomparabile:

 • Trei întrebări pentru Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei întrebări pentru Andrei Pleşu

  Andrei Pleşu a anunţat că nu va mai scrie săptămânal pentru blogurile „Adevărul“. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, publicistul explică motivele acestei decizii surprinzătoare.

 • Pe
curând, domnule Andrei Pleşu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe curând, domnule Andrei Pleşu!

  Am citit cu surprindere articolul domnului Andrei Pleşu. Gândurile mele s-au clătinat uşor, ca la un cutremur de 4,1 grade. Apoi, după ce mi-a revenit echilibrul, m-a cuprins spaima.

 • Rămâne pe altă dată...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rămâne pe altă dată...

  De la o vreme, fiecare dintre noi are dreptul (dacă nu chiar obligaţia) să-şi reevalueze capitalul de energie şi priorităţile profesionale (proiectele), în vederea unei lucide administrări a intervalului de timp pe care mai poate conta. Constantin Noica ne-a spus odată, asaltat cum era, în anii din urmă, de nenumărate solicitări că, la un moment dat, eşti îndreptăţit „să te preferi“.

 • Ce ne mai îngrijorează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ne mai îngrijorează

  Domnul Liviu Dragnea - şi nu numai el - se declară îngrijorat de presiunea pusă de „unele ambasade“ (mai ales de cea a Statelor Unite) asupra suveranităţii noastre. Cum îşi permit să ne certe, să ne avertizeze, să se amestece în „treburili interne“? Mîine-poimîine o să ne interzică şi să gîndim… (Dar cum să interzici ceva care se întîmplă oricum rar, incoerent şi indescifrabil?).

 • De prin ziare adunate...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De prin ziare adunate...

  Nu poţi, ca patriot, ca dac şi ca democrat, să nu îţi începi ziua, oriunde-ai fi, răsfoind gazetele de-acasă. Aşa fac şi eu, aflat, pentru o săptămînă, pe litoralul bulgar. Citesc şi oftez. Citesc. Ţara e inepuizabilă.

 • Moda de a-l ataca pe dl. Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moda de a-l ataca pe dl. Andrei Pleşu

  Observ că a devenit o modă atacarea în scris ori în emisiuni de televiziune a filosofului Andrei Pleşu. Mai-mai să cred că este vorba despre un nou hobby sau despre o modalitate de a-ţi petrece, fără prea mari cheltuieli, concediul. De a-ţi dovedi ţie însuşi că eşti persoană importantă şi că, în fine, ţi-ai găsit un rost în viaţă.

 • Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrîneţea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrîneţea

  După ce a atacat virulent „corectitudinea politică“ într-un text pe care îl găsiţi mai jos, domnul Pleşu se plînge de „poluarea“ aerului pe care îl respirăm. Dualitatea unui astfel de comportament ar trebui să îl pună pe gânduri. Este însă posibil ca la vârsta dânsului să nu-şi mai amintească ce a scris fie şi cu doar câteva zile în urmă.

 • „Aerul“ pe care îl respirăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Aerul“ pe care îl respirăm

  E, fireşte, binevenită crescînda exigenţă planetară faţă de sănătatea mediului în care trăim. Trebuie să ştim ce aer respirăm, ce apă bem, ce produse „naturale“ mîncăm, ce resurse globale punem în pericol, cum putem fi influenţaţi de ambianţa vieţii noastre zilnice şi cum putem influenţa, la rîndul nostru, această ambianţă.

 • Polemica „Despacito“. Berti Barbera îi taxează pe criticii lui Andrei Pleşu: Semidocţi ipocriţi care au câştigat numai din indolenţa publicului mult şi prost
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polemica „Despacito“. Berti Barbera îi taxează pe criticii lui Andrei Pleşu: Semidocţi ipocriţi care au câştigat numai din indolenţa publicului mult şi prost

  Cântăreţul şi compozitorul Berti Barbera se implică în discuţia privind hit-ul „Despacito“, după ce Andrei Pleşu s-a declarat stupefiat de succesul piesei, iar cântăreţul Florin Grozea i-a adresat o scrisoare deschisă filosofului în care îi transmite că „nu a înţeles nimic din piesă“ şi îi explică acestuia unde greşeşte.

 • Despacito
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despacito

  Mai vrea cineva o dovadă (încă una!) că sunt expirat? Că sunt imaginea de manual a bătrînului defazat, inapt să mai dialogheze cu spiritul timpului? Că sunt emblema însăşi a constipaţiei intelectuale? Iat-o: mă stupefiază ideea că un clip intitulat „Despacito“ a reuşit performanţa unică de a aduna peste 3 miliarde de vizualizări!

 • Dl. Mugur Varzariu – Un exemplu de obscenitate publică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dl. Mugur Varzariu – Un exemplu de obscenitate publică

  Nu faptul că un fotoreporter cu veleităţi de persoană publică şi de activist civic aşa cum înţeleg că ar fi dl. Mugur Varzariu şi-a îngăduit să scrie şi să publice pe blogurile adevărul.ro un incalificabil articol la adresa d-lui Andrei Pleşu mă miră.

 • Un pozar sare la beregata lui Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un pozar sare la beregata lui Andrei Pleşu

  Tocmai răsfoiam paginile site-ului Adevărul.ro şi mi-a sărit în ochi un titlu şocant: „Pleşu, un pretins intelectual”, semnat de unu’ Mugur Varzariu (c-o fi Vărzăriu, c-o fi Varzăriu, cine ştie!).