Stiri despre andrei plesu

  467 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A da de citit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A da de citit

  Într-o lume în care se citeşte tot mai puţin, sînt recunoscător personajelor, tot mai rare, care se străduiesc să dea de citit. Evident, cu cîteva nuanţe. Uneori, de pildă, mi se pare excesivă o anumită grafomanie egolatră, practicată năvalnic de o mulţime de condeieri autocomplezenţi, gata să etaleze, zgomotos, mici frisoane lirico-metafizice, a căror unică utilitate este întreţinerea pioasă a unei „nobile“ (şi vide) imagini de sine.

 • Dezbatere despre „Sexualitate şi societate“, volumul semnat de Andrei Oişteanu, moderată de Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere despre „Sexualitate şi societate“, volumul semnat de Andrei Oişteanu, moderată de Andrei Pleşu

  Miercuri, 29 noiembrie, de la ora 17.00, la Colegiul Noua Europă  va avea loc o dezbatere pe marginea volumului semnat de istoricul religiilor Andrei Oişteanu, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură, apărut în ediţie ilustrată, în seria de autor pe care editura Polirom i-a consacrat-o. Evenimentul va fi moderat de Andrei Pleşu.

 • Trei sfaturi de la George P. Shultz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei sfaturi de la George P. Shultz

  Eram de puţin timp ministru de Externe, cînd, într-o vizită „de lucru“ în Statele Unite, am avut plăcerea să-l întîlnesc pe fostul ministru de Externe al lui Ronald Reagan, dl George Shultz, retras din viaţa publică după o consistentă carieră de profesor, economist şi om de stat. Mi s-a părut o bună ocazie, într-un context informal, să profit de experienţa unui înţelept diplomat, aşa că l-am abordat cu o rugăminte.

 • Tradiţii ale învăţămîntului autohton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tradiţii ale învăţămîntului autohton

  E timpul să încep să povestesc. Pînă nu uit... Am întîlnit tot soiul de oameni, am trăit tot soiul de întîmplări, am auzit tot soiul de poveşti. Poate că vor avea un oarecare rost documentar, dacă le pun pe hîrtie.

 • Despre (ne)încredere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre (ne)încredere

  Exasperat de „stabilitatea“ nefastă a relelor naţionale, îmi permit să reiau, cu oarecari modificări, un articol scris acum zece ani. Se va vedea că n-am evoluat aproape deloc. Şi că absenteismul electoral nu se explică doar printr-un civism somnolent, ci şi prin indigenţa lumii noastre politice, inaptă să convingă, să stimuleze adeziunea, să ofere soluţii credibile.

 • La ce bun manualele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce bun manualele?

  E o întrebare la modă: cum să fie, cîte să fie, să fie sau să nu fie? Manual unic? Seamănă a totalitarism. Să existe şi auxiliare! Dar cîte? Cineva e de părere că „manualul cel mai bun e manualul potrivit unei anumite clase de elevi“. Dar atunci, la limită, am putea avea drept criteriu nu clasa, ci nevoile şi structura fiecărui elev în parte.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Septembrie 2005, la moartea lui Alexandru Paleologu. Domnului Alexandru Paleologu i-au reuşit în viaţă chiar şi lucrurile care, pentru alţii, se numără la eşecuri şi catastrofe. Avea talentul de a preschimba derizoriul şi indigenţa în înţelepciune afabilă.

 • Andrei Pleşu va vorbi despre „Corpul îngerilor” de Bogdan Tătaru- Cazaban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu va vorbi despre „Corpul îngerilor” de Bogdan Tătaru- Cazaban

  Joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea volumului „Corpul îngerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor cereşti”, de Bogdan Tătaru- Cazaban, recent publicat la editura Humanitas. Alături de autor, la eveniment vor vorbi Andrei Pleşu şi Madeea Axinciuc.

 • Politicienii, trecutul şi limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii, trecutul şi limba română

  Despre patriotism s-au scris şi se pot scrie încă multe pagini. Sensul cuvîntului pare să fie, pentru tot omul, mai mult sau mai puţin subînţeles: iubire de ţară, ataşament pentru trecutul ei, pentru cultura ei, pentru suveranitatea ei. Cine ar îndrăzni să proclame, sus şi tare, că nu e patriot?

 • Pop - un grapin. O istorie a mesajului către Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pop - un grapin. O istorie a mesajului către Andrei Pleşu

  Domnul Pop a postat pe Facebook următorul mesaj: „Îi mulţumesc domnului Pleşu pentru că mă onorează cu atenţia sa, dacă nu cu vorbe alese. Mi-aş fi dorit să fi fost dumnealui un reper când a fost ministru, l-aş fi luat ca model, oricând apreciez un exemplu de calitate. Din păcate, nu oricine reuşeşte să ţină ştacheta sus, dovada faptului că mândria bate tichia, inclusiv pentru unii cu pretenţii de intelectualitate şi eleganţă“.

 • A muri de rîs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A muri de rîs

  Expresia „a muri de rîs“ se regăseşte în mai toate limbile pămîntului. Sensurile ei acoperă un spectru larg de nuanţe. Uneori e vorba de un simplu superlativ al rîsului: rîsul suprem, năvalnic, de nestăvilit, spasmodic. Dar se poate „muri de rîs“ la propriu, cum o dovedesc unele exemple istorice sau cum ne avertizează medicii: rîzi şi ajungi la stop cardiac sau la asfixie.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  Pe vremuri, Nae Girimea era frizer. Acum e şef de partid şi mare mahăr… Prestigiul omului (şi justificarea lui cosmică, de vreme ce este zenitul, centrul lumii create) se bizuie pe trei virtuţi incomparabile:

 • Trei întrebări pentru Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei întrebări pentru Andrei Pleşu

  Andrei Pleşu a anunţat că nu va mai scrie săptămânal pentru blogurile „Adevărul“. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, publicistul explică motivele acestei decizii surprinzătoare.

 • Pe
curând, domnule Andrei Pleşu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe curând, domnule Andrei Pleşu!

  Am citit cu surprindere articolul domnului Andrei Pleşu. Gândurile mele s-au clătinat uşor, ca la un cutremur de 4,1 grade. Apoi, după ce mi-a revenit echilibrul, m-a cuprins spaima.

 • Rămâne pe altă dată...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rămâne pe altă dată...

  De la o vreme, fiecare dintre noi are dreptul (dacă nu chiar obligaţia) să-şi reevalueze capitalul de energie şi priorităţile profesionale (proiectele), în vederea unei lucide administrări a intervalului de timp pe care mai poate conta. Constantin Noica ne-a spus odată, asaltat cum era, în anii din urmă, de nenumărate solicitări că, la un moment dat, eşti îndreptăţit „să te preferi“.