andrei plesu

  390 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „A doua Biblie“, pentru prima oară în română, lansată azi în Aula BCU de către filosoful Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „A doua Biblie“, pentru prima oară în română, lansată azi în Aula BCU de către filosoful Andrei Pleşu

  Volumul „Patericul Mare. Apoftegmele părinţilor pustiei. Colecţia tematică“, publicat recent de Editura Bizantină, va fi lansat azi, 15 iunie, de la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, prezentat de Andrei Pleşu şi traducătorul său, pr. Constantin Coman, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Traducerea integrală în română este o impresionantă lucrare ştiinţifică, pe un text fundamental al creştinismului.

 • Norman Manea, sărbătorit în România la 80 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norman Manea, sărbătorit în România la 80 de ani

  Luni, 23 mai, începând cu ora 9.00, în Sala „Ion Heliade Radulescu“ a Bibliotecii Academiei Române, va avea loc o sesiune aniversară dedicată lui Norman Manea, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

 • România. Încercare de diagnostic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România. Încercare de diagnostic

  „Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă.

 • Chetă în doar 10 zile pentru „Cuminţenia pământului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chetă în doar 10 zile pentru „Cuminţenia pământului“

  Avocatul Bogdan Grabowski, reprezentantul proprietarilor sculpturii lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului“, a subliniat, la Adevarul Live, că procesul de achiziţie a operei lui Brâncuşi trebuie să fie finalizat în 10 zile, pe 30 martie, nu pe 31 octombrie, cum a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

 • Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă a fi „dilematic“ pentru Andrei Cornea

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea. „Nu-mi plac oamenii care ştiu tot, care au numai certitudini, nu şi dileme“, spune laureatul.

 • Andrei Cornea e omul anului pentru „Dilema“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Cornea e omul anului pentru „Dilema“

  În cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 23 de ani de la înfiinţarea revistei „Dilema“, desfăşurată în seara de 11 februarie, la Le Château, a fost anunţat câştigătorul trofeului „Omul cu dileme – 2016“, în persoana filozofului, eseistului şi publicistului Andrei Cornea.

 • Pleşu poate este, dar sigur nu îi place
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu poate este, dar sigur nu îi place

  Domnului Pleşu i-am adresat câteva cuvinte o singură dată. Era la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu „intelectualii“ României, întâlnire ce a avut loc în timpul campaniei prezidenţiale din 2014. I-am spus atunci domnului Pleşu că dacă nu facea el o glumă ramâneam cu senzaţia că am asistat la întâlnirea lui Klaus cu proştii României. A ras şi a încercat să îşi disculpe „colegii“ spunând că poate au avut emoţii.

 • Adaos la „cazul“ Vintilă Horia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adaos la „cazul“ Vintilă Horia

  Faptul că s-a născut o mică dezbatere pornind de la interviul acordat doamnei Cristina Hermeziu de academicianul Basarab Nicolescu mi se pare, în sine, un lucru bun. Mulţumesc şi gazetarului intervievator şi profesorului intervievat pentru implicare. Îi mulţumesc şi domnului Radu Ioanid pentru reacţia sa promptă faţă de un comentariu al meu apărut pe acest blog săptămîna trecută.

 • Lumea lui Harap-Alb şi surorile Goriot
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea lui Harap-Alb şi surorile Goriot

  Am văzut ieri un interviu cu Andrei Pleşu în emisiunea Profesioniştii. La un moment dat, filozoful a vorbit despre deosebirea dintre cei care se uită ţintă la îngeri şi cei care se uită un pic pe lîngă. Ideea lui a fost că nu e bine să-ţi cauţi îngerul atît de direct, parcă obligîndu-l să te ia în seamă.

 • Aproximaţiile păgubitoare ale domnului Andrei Pleşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproximaţiile păgubitoare ale domnului Andrei Pleşu

  Pornind de la un interviu al fizicianului Basarab Nicolescu (Cazul Vintilă Horia „Criminal de război?“ Adevărul, Bloguri, 20 ianuarie 2016) care încearcă să-l disculpe pe Vintilă Horia, domnul Andrei Pleşu emite din nou o serie de critici la adresa legii 217/2015 şi a Institutului „Elie Wiesel“.

 • Anul Nou la Dilema Veche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Nou la Dilema Veche

  Săptămînalul „Dilema” s-a născut în 1993, cu un program care, în epocă, suna foarte antipatic: voia să înlocuiască partizanatul gata-făcut cu reflecţia, opţiunea pătimaşă, cu aderenţa calmă la realitate. Şi, mai ales, cultivarea isterică a „absolutului”, cu evaluarea lucidă a faptelor. Pe vremea aceea, trebuia să fii ori al lui Iliescu, ori al opoziţiei.