VIDEO Racheta Starhopper, dezvoltată de SpaceX, a îndeplinit cu succes ultimul test de zbor

VIDEO Racheta Starhopper, dezvoltată de SpaceX, a îndeplinit cu succes ultimul test de zbor

Captura via YouTube

După mai multe încercări eşuate în ultima perioadă, inclusiv un test în care racheta a fost cuprinsă de flăcări, Starhopper s-a ridicat la 150 de metri în aer, revenind apoi la sol pentru o aterizare uşoară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testul a fost realizat marţi după-amiază, la centrul de testare Boca Chica al SpaceX, situat în sudul Texasului. Evenimentul a fost transmis live de către companie, iar Elon Musk, şeful SpaceX, a felicitat echipa imediat după reuşită.

Starhopper este primul prototip de test pentru o navă spaţială viitoare pe care Musk plănuieşte să o folosească pentru a trimite oameni în jurul Lunii şi pe Marte, în următorul deceniu.

Racheta de test arată ca un turn cu apă zburător, şi a fost implicată într-un alt exerciţiu desfăşurat cu succes pe 25 iulie, atunci ridicându-se la înălţimea de 20 de metri. Musk a confirmat că încercarea de marţi după-amiază este ultima pentru acest prototip, care va fi folosit mai departe în testarea motoarelor Raptor al rachetei Starship.

Pe perioada testului, rezidenţii din apropiere de Boca Chica au fost sfătuiţi să iasă din case, deoarece o potenţială problemă ar fi putut realiza valuri de presiune îndeajuns de puternice pentru a sparge geamurile din zonă.

De altfel, zborul nu a fost lipsit de incidente, unele persoane remarcând pe Twitter că prototipul a pierdut câteva componente pe parcursul testului, precum o butelie de nitrogen.

Următorul pas al şefului SpaceX este de a anunţa un update cu privire la designul lui Starship şi eventualele schimbări plănuite pentru cea mai mare rachetă a SpaceX de până acum. Musk a spus că versiunea finală a Starship va avea un total de 6 sau 7 motoare şi va fi cuplată la o nouă rachetă SpaceX Super Heavy, creând astfel un sistem de lansare care să rivalizeze cu racheta Saturn V, care a dus astronauţii NASA pe Lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: