Ameca şi Mesmer, primii roboţi care pot reproduce expresii faciale umane realiste

Ameca şi Mesmer, primii roboţi care pot reproduce expresii faciale umane realiste

Robotul Ameca. Captură Engineered Arts / YouTube

Engineered Arts, producător de roboţi umanoizi din Marea Britanie, a prezentat recent una dintre creaţiile sale cele mai realiste într-un videoclip postat pe YouTube.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robotul, numit Ameca, este prezentat reproducând o serie de expresii faciale apropiate de cele umane.

La începutul videoclipului, Ameca pare să se „trezească”, deoarece faţa sa transmite un amestec de confuzie şi frustrare atunci când deschide ochii. 
Dar când Ameca începe să-şi privească mâinile şi braţele, robotul deschide gura şi îşi ridică sprâncenele în ceea ce pare a fi o expresie de uimire. 
Sfârşitul videoclipului o arată pe Ameca zâmbind şi ţinând o mână primitoare către spectator.
Deocamdată Ameca nu merge, nu se întoarce şi nu face parkour, ca robotul Atlas de la Boston Dynamics.
Cel mai probabil că nu o vom vedea pe Ameca mergând şi vorbind printre noi prea curând. 

 
Cei de la Engineered Arts spun că robotul nu poate merge în prezent, deşi doresc să-i ofere această capacitate la un moment dat.
 
Dacă Ameca nu te uimeşte suficient, Engineered Arts a dezvoltat şi un robot umanoid numit Mesmer. Compania spune că a folosit scanări 3D ale oamenilor pentru a oferi robotului o structură osoasă precisă, textura pielii şi expresii faciale realiste.
 
Într-un videoclip postat la doar câteva zile după prezentarea Ameca, Mesmer face o serie de expresii care arată şi mai convingătoare, având în vedere că acest bot are pielea şi trăsăturile faciale mai realiste decât Ameca în acest moment.
 
 
Deoarece Engineered Arts se concentrează pe crearea de roboţi umanoizi pentru divertisment, Ameca şi Mesmer vor fi probabil în centrul atenţiei la diverse evenimente, mai degrabă decât roboţi proiectaţi să facă o anumită muncă, cel puţin deocamdată. 
Dacă vrei să o vezi pe Ameca în viaţa reală, Engineered Arts spune că va fi expusă în ianuarie, la CES 2022.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările