Telefonul gândit de la zero de cel care a creat sistemul de operare Android îţi dă libertate totală în utilizare

Telefonul gândit de la zero de cel care a creat sistemul de operare Android îţi dă libertate totală în utilizare

Foto: The Verge

Essential Phone este cel mai recent proiect al omului care a creat Android, Andy Rubin. Acesta a vrut să dezvolte un terminal nou, fresh, care să nu se asemene deloc cu cele deja existente pe piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel că a creat un telefon fără brand, cu o versiune curată a sistemului de operare gândit tot de el.

Noul terminal va costa 700 de dolari şi va fi disponibil, cel puţin în primă fază, doar pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Competitorul său direct va fi Google Pixel 2, care urmează să se lanseze spre finalul anului. Ce este interesant la Essential Phone, este modularitatea acestuia, în sensul că poţi ataşa diferite accesorii cu ajutorul unei tehnologii magnetice de prindere.

Primul gadget ataşabil dispnibil este o cameră care poate filma în 360 de grade, iar Andy Rubin promite că va lansa altele la o frecvenţă destul de mare, o dată la două luni. Tot el a mai spus că posibilităţile sunt nelimitate pe Essential Phone, neexistând restricţii software de genul celor pe care le găsim la producători deja consacraţi, precum Apple sau Samsung.

Essential Phone a fost lansat astăzi în SUA. Nu ştim încă dacă va ajunge şi în România, însă putem spera la acest lucru. În materie de preţ, dacă ar sosi pe piaţa autohtonă, Essential Phone ar costa circa 2700 de lei.

citeste totul despre: